Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γιώργος Στύλιος: «Στηρίζουμε τον μικρό και τον μεσαίο παραγωγό»…

 

• Ολοκληρώθηκε η 7η Δημόσια Διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ με την εκδήλωση να πραγματοποιείται στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και τον λόγο έλαβαν αργότερα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ανέλυσαν τα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που φέρνει η νέα ΚΑΠ.
Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο αγροδιατροφικός κλάδος, διαχρονικά, υπήρξε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της χώρας. Τόνισε δε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να μην απορροφήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους.
«Άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες. Στηρίζουμε τον μικρό και τον μεσαίο παραγωγό. Φέρνουμε τους νέους στην παραγωγική διαδικασία. Φροντίζουμε για την επιμόρφωση των παραγωγών», υπογράμμισε ο κ. Στύλιος.
Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τη νέα ΚΑΠ, ο αγρότης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών στόχων της χώρας. Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή γεωργία και η οικονομία γενικότερα, θα είναι η κλιματική κρίση».
Χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση έκαναν οι βουλευτές Ιονίων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, Παναγής Καππάτος, Διονύσης Ακτύπης και Αθανάσιος Καββαδάς. Στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more