Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Προβάδισμα Α. Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

 

• Eίκοσι επτά ημέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής και η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» δίνει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα. Πρόκειται για σκληρή μάχη ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους: Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tanea.gr», βασικό συμπέρασμα της πρώτης έρευνας στην προεκλογική αφετηρία για τις κάλπες είναι ότι η μάχη οδηγείται σε δεύτερο γύρο, με άδηλο ωστόσο όχι μόνο τον τελικό νικητή, αλλά ακόμη και για το δίδυμο της επαναληπτικής ψηφοφορίας. Πάντως, η έρευνα της GPO δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται στην pole position, με ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του κ. Παπανδρέου και του κ. Ανδρουλάκη, αλλά οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ειδικότερα, από την έρευνα της GPO προκύπτει ότι καλύτερη θέση στην προεκλογική αφετηρία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος (την Παρασκευή το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του στα Γιάννενα – φωτό), ο οποίος καταγράφει προβάδισμα τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (στις εθνικές κάλπες του 2019) όσο και μεταξύ του συνόλου των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά με διαφορές που αφήνουν ανοικτό το αποτέλεσμα για κάθε θέση στην αρχική τριάδα. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης, κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, που μπορεί ωστόσο να παίξουν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα είτε παραμείνουν στην κούρσα έως τις 5 Δεκεμβρίου είτε αποχωρήσουν νωρίτερα.
Στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more