Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση των Υφυπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού (Σύγχρονου Πολιτισμού) και Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Γιατρομανωλάκης: Θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτιστική δυναμική και εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης Καλαφάτης: Στόχος μας να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης

 





Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη είχε, σήμερα (Τετάρτη 3-11-2021) το μεσημέρι, στο

Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για την διάσταση του σύγχρονου Πολιτισμού, ως μοχλού ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας αλλά και εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκαν στην ουσιαστική στήριξη που μπορεί και πρέπει να παρασχεθεί στον σύγχρονο πολιτισμό και τους ανθρώπους του, προκειμένου να εκπληρώσει τον ρόλο του ως μοχλός ανάπτυξης, μέσω -μεταξύ άλλων- του Ταμείου Ανάκαμψης. Το ΥΠΠΟΑ διεκδίκησε και εξασφάλισε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης προγραμμάτων σύγχρονου πολιτισμού ύψους €250 εκ., μέρος των οποίων στοχεύουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ειδικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και για το πανελλαδικό πρόγραμμα αναβίωσης της χειροτεχνίας.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Θεσσαλονίκη να αναδείξει τον δυναμικό και εξωστρεφή της χαρακτήρα, με όχημα τον σύγχρονο πολιτισμό και τη δημιουργική οικονομία. Στο πλαίσιο των έργων ύψους 250 εκατ. ευρώ που έχουμε εντάξει για τον σύγχρονο πολιτισμό στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ουσιαστική πρωτοβουλία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του πολιτιστικού αναπτυξιακού masterplan της πόλης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς», δήλωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «οι έννοιες του σύγχρονου Πολιτισμού και της Ανάπτυξης πρέπει να συνυπάρχουν, καθώς, όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας, όπως, για παράδειγμα, με την αναβίωση της χειροτεχνίας με σύγχρονους όρους σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη στήριξη μικρών βιοτεχνιών, αλλά και το πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης στο σύγχρονο design, σε όλους τους τομείς κι όχι μόνον στον τομέα του βιομηχανικού σχεδίου. Η Θεσσαλονίκη προσφέρεται για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα την αναδείξουν σε σημείο αναφοράς, για τον σύγχρονο πολιτισμό, στην γειτονιά της». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more