Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Χρησμός Δ. Πασόη

 



Αίτια η ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας



Ξεκινά το παιχνίδι των δημοτικών εκλογών


Χοντραίνει το παιχνίδι στα τοπικά δρώμενα του Δήμου Αλμωπίας μιας και φαίνεται ότι ανοίγει η όρεξη σε πολλούς να διεκδικήσουν τον δημοτικό θώκο στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023. Έτσι στο προσκήνιο βρίσκονται δύο πρώην Δήμαρχοι. Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας Πέτρο  Ζέρζη καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη. Και οι δυο την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν αισθητή την παρουσία τους με δηλώσεις και χρησμούς, δείχνοντας έτσι ότι παραμένουν ενεργοί και πάντα έτοιμοι να επανέλθουν στο προσκήνιο. Αιτία φυσικά το κενό που υπάρχει από την έκδηλη ανυπαρξία της σημερινής Δημοτικής αρχής, που όλο και περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ως την πιο αποτυχημένη από το 1974. Κριτική σοβαρή δεν μπορεί να γίνει βέβαια μιας και αυτή δεν κάνει απολύτως τίποτα. Παραμένει στο μηδέν. Τώρα από ανικανότητα ή από τακτικισμό κανείς δεν μπορεί να το βεβαιώσει απόλυτα. Ο Πέτρος Ζέρζης σε συνέντευξη του στο ράδιο Αλμωπία άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά να είναι υποψήφιος Δήμαρχος
στον Δήμο Αλμωπίας , ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και νυν για δεύτερη θητεία περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης.

Μιλώντας  στο ΡΑΔΙΟ Αλμωπία  και στον Χρήστο Παπαδόπουλο , ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον φέρουν μεταξύ των ενδιαφερόμενων υποψηφίων δημάρχων .

Αν και είναι νωρίς όπως είπε , για κάτι τέτοιο , διότι προέχουν άλλες προτεραιότητες , με τα καθήκοντά του  ως περιφερειακός σύμβουλος , κάτι τέτοιο  προς το παρόν είναι ακόμα λίγο άκαιρο και πρόωρο..

Ο ίδιος τόνισε , ότι προέχει η στήριξη και η βοήθεια  μέσα από την Περιφερειακή Ενότητα προς κάθε κατεύθυνση. Αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που εκτελούνται, ιδίως τα αντιπλημμυρικά. Αναφερόμενος  στην Αναπτυξιακή Πέλλας της οποίας ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία , την χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης , καθώς  συντελεί σε μία σειρά έργων , είτε δημοτικών είτε ιδιωτικών . Εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία , ώστε η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρο από την πλευρά της Αλμωπίας να είναι πολύ καλύτερη. Αναφέρθηκε ακόμα σε ένα γενικότερο  τουριστικό πλάνο με την αξιοποίηση και των συνδυασμό όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, όπως , ιστορία  , φύση, παράδοση , ιαματικός τουρισμός , εναλλακτικές μορφές τουρισμού , θρησκευτικός και άλλα . Τέλος αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου από Χαλκηδόνα μέχρι όρια του νομού , εμφανίστηκε αισιόδοξος και εκτίμησε ότι μπορεί να αρχίσει σύντομα.

Μάλιστα ο δραστήριος Πρώην Δήμαρχος Πέτρος Ζέρζης έγινε δέκτης αρκετών θετικών σχολίων μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ενώ και κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που βρέθηκε ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας, ερωτηθής από πολλούς αν θα μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο, τόνισε με νόημα πως παραμένει ενεργός και πως ο ίδιος εν αντιθέσει με άλλους, έκανε ψηφοδέλτια σε πολύ πιο δύσκολες εποχές και χωρίς την στήριξη κανενός… Ο ίδιος φαίνεται να είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα, βλέποντας την αδυναμία του κου Μπίνου να καλύψει το κενό αλλά και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, βουτηγμένης στην εσωστρέφεια, να εκμεταλλευτεί αναπτυξιακά εργαλεία. Όσο για τα στελέχη που ήταν κοντά του και σήμερα, στηρίζουν την δημοτική αρχή, απαντά με νόημα πως όσοι πιστοί ας προσέλθουν και ότι τα Μοναστήρια να είναι καλά και από καλόγριες άλλο τίποτα…. Αυτός όμως που φέρεται να έδωσε χρησμούς κατά την ονομαστική του εορτή, ήταν ο Δημήτρης Πασόης, που απαντώντας σε πολλούς πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες που τον πήραν να του ευχηθούν, τόνισε ότι δεν θα αφήσει τον χώρο χωρίς κάλυψη και ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ εξέφρασε και την λύπη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα απαντώντας σε πειρακτικά σχόλια για την περίπτωση του Νίκου Παρούτογλου, ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί πολιτικό του παιδί, θολώνοντας λίγο τα νερά. Όπως και να έχει ο Δημήτρης Πασόης έδειξε ότι μπορεί δύο φορές να κάνει ψηφοδέλτιο, ότι έχει ακόμη δυνάμεις στην κοινωνία και ότι είναι έτοιμος για την ολική επαναφορά του. Μένει να δούμε αν αυτές οι κινήσεις εμπεριέχουν μόνο τακτικισμό ή και ουσία…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more