Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Γ. Τράγκας: Σκέφτομαι εγώ ή γυναίκα μου να είμαστε υποψήφιοι στην Πέλλα, bodcast

 



Με την μέθοδο του bodcast μίλησε στο www.meapopsi.gr ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας. Ο ίδιος μίλησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη και αναφέρθηκε στα σχέδια του, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση, μίλησε για την Έδεσσα ενώ αποκάλυψε πως σκέφτεται ο ίδιος ή η γυναίκα του Μαρία Καρρά, με καταγωγή από τον Άγρα Έδεσσας, να είναι υποψήφιοι στην περιφερειακή ενότητα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο ίδιος μίλησε και για την συμφωνία των Πρεσπών και δήλωσε τα ακόλουθα:
Η Συμφωνία των Πρεσπών και η παράδοση του ιστορικού ονόματος στους Σκοπιανούς ήταν μια βαθιά μαχαιριά στο στήθος των Μακεδόνων. Ουδείς, εδώ στο ιστορικό έδαφος που γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος, δεν λησμονεί τους αρχιτέκτονες μιας συμφωνίας για την οποία δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν οι Έλληνες και καταστρατηγήθηκε από το γειτονικό κρατίδιο πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών. Σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, την Μακεδονία και την Θράκη είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η Αθήνα δεν ασχολείται με τα προβλήματα των κατοίκων τους.
Εδώ στην Μακεδονία, όπου πήγα, ένιωσα ή άκουσα ή είδα την εγκατάλειψη, την πλήρη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας. Λες και αυτό το κομμάτι του ιστορικού εδάφους, των Μεγάλων πολέμων, των μακεδονομάχων, των ποταμών αίματος που έχυσαν οι Έλληνες για να διατηρηθεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία μας, δεν αποτελεί ελληνικό έδαφος και επομένως δεν αξίζει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας.
Οι περισσότεροι Μακεδόνες, ειδικά αυτοί που ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, θεωρούν ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ξένο σώμα σε αυτή την παράταξη και ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον ουδεμία σχέση με το κόμμα που ψήφιζαν. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός προωθεί τις δουλειές ορισμένων φίλων του στο χώρο της Μακεδονίας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκα) και δεν τον ενδιαφέρει αν χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν ή αν η ανεργία σε πολλά μέρη του ελληνικού Βορρά φθάνει έως και 40%! Η Αθηνοκεντρική ελίτ τους θεωρεί πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η ίδια πικρία είναι διάχυτη σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα έως το τείχος του Έβρου. Προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί, για να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και να μην φεύγουν οι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό, παραμένουν άλυτα. Είτε γιατί αυτό επιβάλλει η δουλεία του δημοσίου χρέους, είτε γιατί οι εκάστοτε ένοικοι του Μαξίμου εξυπηρετούν οργανωμένα συμφέροντα.
Ακούστε παρακάτω τι δήλωσε αποκλειστικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more