Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Οδοιπορικό στο Ζαγόρι πήγαν οι Financial Times!

 

• Σε ορισμένα από τα σημαντικότερα και πιο έγκυρα έντυπα του κόσμου έχουν φιλοξενηθεί τους τελευταίους μήνες τουριστικά αφιερώματα στην Ήπειρο, με το Ζαγόρι να έχει σταθερά τη δική του ιδιαίτερη θέση σ’ αυτά.
Ωστόσο, αυτές τις ημέρες ήρθε το αποκορύφωμα με ένα οδοιπορικό αποκλειστικά για την περιοχή από τους βρετανικούς Financial Times, οι συντάκτες των οποίων κυριολεκτικά μαγεύτηκαν από τα χωριά του Ζαγορίου, την άγρια ομορφιά του Βοϊδομάτη και την ηπειρώτικη κουζίνα και διαπίστωσαν πως η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τον ήλιο και τις καταπληκτικές θάλασσές της!

Βίκος, Βοϊδομάτης, βουνά
Τονίζοντας πως στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι 365 ημέρες τον χρόνο, το βρετανικό μέσο αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον ηπειρωτικό προορισμό, ο οποίος όχι μόνο σε μαγεύει με το φυσικό του περιβάλλον αλλά και σε «αιχμαλωτίζει» σε μία μοναδική εμπειρία με πλήθος δραστηριοτήτων.
Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη, όπου, όπως διαπίστωσε και η δημοσιογράφος Κάθριν Φεργουέδερ, το νερό είναι πάντα παγωμένο, ακόμα και το καλοκαίρι. Γράφοντας απλώς όλα όσα παρατηρεί, η βρετανή δημοσιογράφος ένιωσε απόλυτα εναρμονισμένη με τη άγρια ομορφιά των βουνών αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων.
«Ο ήχος των κουδουνιών των προβάτων αντηχεί στις πλαγιές των λόφων στην Αρίστη. Τα άγρια κυκλάμινα, που φαίνονται να ανθίζουν σαν από θαύμα μέσα στο γυμνό βράχο, χρησιμοποιήθηκαν από τους περιβόητους Βικογιατρούς τον 18ο αιώνα», σημειώνει στο άρθρο.

Και η γαστρονομία...
Από το άρθρο φυσικά δεν λείπει και η γλαφυρή και εμπεριστατωμένη περιήγηση στο Μονοδένδρι, στη δρακόλιμνη της Τύμφης, στην σκάλα του Βραδέτου «με τα περισσότερα από χίλια λιθόστρωτα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην πλαγιά του βουνού προς το χωριό», στην Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, αλλά και στην γέφυρα της Κλειδωνιάς, ενώ διαβάζοντας κανείς για την τοπική γαστρονομία νιώθει την παράδοση να... φρεσκομυρίζει από τόσο μακριά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more