Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Παράταση προθεσμίας εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών

 


Την παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Σημειώνεται πως κανονικά η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, ωστόσο το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση και μάλιστα «γενναία».

Πέρσι η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 είχε λάβει παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ένα χρονικό περιθώριο που αναμένεται να υιοθετήσει και φέτος το υπουργείο.

Τονίζεται πως η καθυστέρηση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται τον διπλασιασμό τους.

Η πλατφόρμα myCAR

Φέτος σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Κατάθεση πινακίδων

Σημειώνεται πως μέσα σε αυτή την παράταση συγκαταλέγεται και η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία.

Στην περίπτωση που κάποιος προχωρήσει σε κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ηλεκτρονικά μπορεί να απαλλαγεί από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας αλλά και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας εκπνέει μαζί με την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022.

Συνεπώς, σε περίπτωση που δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022 τότε αυτομάτως προκύπτει ισχύς και για την κατάθεση πινακίδων.

Σημειώνεται πως οι πινακίδες αφαιρούνται από τον κάτοχο και φυλάσσονται από τον ίδιο. Δεν απαιτείται η κατάθεσή τους στην Εφορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more