Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Πάει πίσω λόγω πανδημίας το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

 



TASOYLAS GIANNENA SYNEDRIO 28 11 21

• Για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους μετατίθεται το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η παρούσα συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού και τη νέα μετάλλαξη δεν ενδείκνυται για την πραγματοποίησή του.
Την ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου ανοίγοντας το προσυνέδριο της παράταξης στα Γιάννενα, το οποίο έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac». Παράλληλα, πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Επιβεβλημένη μετάθεση
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα».

Ο νέος γραμματέας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, δικηγόρο με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα ανανέωσης, όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματικού λόγου αλλά και σε επίπεδο στελεχών. Το σήμα που στέλνεται με αυτή την κίνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους νέους στην πρώτη γραμμή και ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει διαδικτυακά.

Οι ομιλίες
-Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της αναβολής του συνεδρίου τονίζοντας πως «δεν μπορεί να θολώσουμε το μήνυμα, το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό, ότι για να πάρουμε τη ζωή και πάλι στα χέρια μας πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να προσέχουμε, και πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση». Όπως είπε, η πανδημία είναι ένα πρόβλημα που «έχουμε να το διαχειριστούμε και ευρωπαϊκά, όχι μόνο εθνικά. Παρότι είναι πολιτική των εθνικών Κυβερνήσεων. Και ορθώς ο Πρόεδρος πρότεινε και πάλι στη Φον Ντερ Λάιεν για την διαχείριση και τον συντονισμό μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την τρίτη δόση και το πιστοποιητικό με το οποίο μετακινούμεθα».
- Ο νυν Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε τον Ιούλιο του 2019 να τον προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «τον Ιούλιο του ’19 αναλάβαμε τη μεγάλη ευθύνη να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Να εισάγουμε ένα άλλο υπόδειγμα στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Να τολμήσουμε τομές που για χρόνια ο φόβος του πολιτικού κόστους τις ματαίωνε. Να πάρουμε επιτέλους αποφάσεις, όχι να ψάχνουμε για προφάσεις. Η πανδημία δεν μας έκανε να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Ένα πυκνό κυβερνητικό έργο προχώρησε». Ο κ. Στεργίου πρόσθεσε πως «αυτή είναι η διπλή ευθύνη που έχουμε από εδώ και πέρα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της παράταξής μας. Η φυγή της Ελλάδας προς τα μπρος».
- Από την πλευρά του, τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «η απόφαση για μια μικρή χρονική μετάθεση του Συνεδρίου αποδεικνύει ότι είμαστε ξεχωριστοί. Γιατί μπορούμε ταυτοχρόνως να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα στην πράξη έχοντας διοργανώσει, ήδη, ένα συνέδριο με πάρα πολλές διαδικασίες ψηφιακές όπως το προηγούμενο, χωρίς υλικό». Σε μία γενικότερη τοποθέτηση σημείωσε πως «το κόμμα μας και η Κυβέρνηση αυτής της χώρας αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι το μοναδικό, αληθινά, προοδευτικό κόμμα. Ένα κόμμα το οποίο όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση του τόπου, πήρε μεγάλες αποφάσεις. Και διαχρονικά προσπάθησε να κυβερνήσει, δημιουργώντας και προοπτική για το μέλλον, που ούτως ή άλλως χωρίς αυτό δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να προχωράς παρακάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more