Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

H Πέλλα στην δίνη του Covid 19, έρχονται νέα μέτρα....


✔Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Δυστυχώς η Πέλλα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με τον Covid 19 πραγματικά να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θανάτους, δικών μας ανθρώπων, ανεμβολιαστων στην πλειοψηφία τους. Μάλιστα σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες, Η Πέλλα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών στην Χώρα μαζί με τις Σέρρες ενώ διαθέτει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. το πέμπτο σε όλη την Ελλάδα, με βάση τον πληθυσμό της. Έτσι πλέον το μπαλάκι πέφτει στην Κυβέρνηση για να πάρει αποφάσεις. 

Σε κάθε τόνο επαναλαμβάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης πως δεν υπάρχει στο πλάνο για τα νέα μέτρα ενάντια στον κοροναϊό το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στη χώρα. Προς το παρόν, η στρατηγική πάνω στην οποία κινείται όλο το πλάνο ανάσχεσης της πανδημίας, έχει έναν κωδικό, τον εμβολιασμό. Αυτό άλλωστε επαναλαμβάνουν σε κάθε τόσο από την κυβέρνηση καλώντας όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν θα επιβληθεί νέο lockdown.

Απώτερος στόχος είναι να πειστούν οι πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν την πρώτη δόση, καθώς όπως ανέφερε  και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία επιμένει ακόμη να μην κλείνει ραντεβού σε αντίθεση με τους νεότερους. Ωστόσο την ώρα που ο κοροναϊός σαρώνει για ακόμη μία φορά την Ευρώπη με αποτέλεσμα η μία χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνει μέτρα προκειμένου να προωθηθεί το εμβολιαστικό κίνημα, η ελληνική κυβέρνηση έχει υπό επεξεργασία το Plan B προκειμένου να «σωθούν» τα Χριστούγεννα στο παρά πέντε.


Συγκεκριμένα, η ημερομηνία ορόσημο για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η 13η Δεκεμβρίου, οπότε και θα έχει αποτυπωθεί ο αριθμός των πολιτών, άνω των 60 ετών που πείστηκαν να εμβολιαστούν είτε για πρώτη φορά, είτε με την τρίτη, ενισχυτική δόση.Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι, επίσης, η διορία που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν συμπληρώσει έως και επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να συνεχίσει να ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και άρα και οι «ελευθερίες» που δίνει. Εκτός αυτών, η 13η Δεκεμβρίου είναι σημαντική, γιατί όσοι θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου θα έχουν καταφέρει έως τότε να «χτίσουν» ικανοποιητική ανοσία έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη, καθώς μετά την επιβολή των νέων πιο αυστηρών περιορισμών στους ανεμβολίαστους, οι εμβολιασμοί «ξεκόλλησαν» και μέσα στον μήνα κλείστηκαν 500.000 νέα ραντεβού, από τα οποία, ήδη τα μισά έχουν γίνει. Σημειώνεται πάντως πως στην παρούσα φάση το κεντρικό μήνυμα είναι πως δεν θα υπάρχει lockdown για εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να προστεθούν κάποιοι επιπλέον περιορισμοί στην κατηγορία των ανεμβολίαστων σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι συνθήκες.


Ένα ακόμη σκληρό μέτρο που δεν αποκλείεται να συζητηθεί είναι ο οριστικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Η απαγόρευση δηλαδή να κάθονται και στους εξωτερικούς χώρους ουσιαστικά θα οδηγεί και στον πλήρη αποκλεισμό τους. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι και το τελευταίο στη λίστα. Ουσιαστικά, εφόσον τα νέα αυτά μέτρα πάρουν σάρκα και οστά οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν παντού, ενώ οι ανεμβολίαστοι πουθενά, χωρίς τουλάχιστον ένα rapid test. Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση υπάρχει πάντα το ζήτημα του πολιτικού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more