Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Κοινωνία σε Κίνηση: Πρόταση για πλήρη απαλλαγή τελών στους καφεζυθεστιάτορες και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

 



Η Κοινωνία σε Κίνηση κατέθεσε πρόταση για πλήρη απαλλαγή τελών στους καφεζυθεστιάτορες και παραγωγούς των λαϊκών αγορών, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14-12-2021, η οποία απορρίφθηκε από το σύνολο των παρατάξεων, πλην του κ.Τσιτσάγκα.

 

Να υπενθυμίσουμε πως και κατά τη συζήτηση του προηγούμενου έτους περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών χρήσης πεζοδρομίων - κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθισμάτων) και του ημερήσιου τέλους για την χρήση χώρου στη Λαϊκή Αγορά η Κοινωνία σε Κίνηση είχε προτείνει μείωση κατά 25%, την οποία επίσης απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε με γνώμονα την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι επαγγελματίες του τόπου μας αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας.

 

Δυστυχώς, οι τρέχουσες συνθήκες είναι πολύ χειρότερες από τις αντίστοιχες των περασμένων ετών. Όποιος δραστηριοποιείται σε ελεύθερο επάγγελμα αντιμετωπίζει συνθήκες στην αγορά οι οποίες δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν τα τελευταία 40 χρόνια. Και σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αύξηση του κόστους της ενέργειας έχουν οδηγήσει ήδη πολλές επιχειρήσεις στη διαδικασία της οριστικής διακοπής των εργασιών τους.

 

Η Κοινωνία σε Κίνηση θεωρεί επιβεβλημένη την ουσιαστική στήριξη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στον επαγγελματικό κόσμο του Δήμου με την πλήρη απαλλαγή των εν λόγω τελών για το προσεχές έτος.

 

Το εκτιμώμενο κόστος της πρότασής μας είναι 6.480 ευρώ (ΚΑ 00.0461) για τη χρήση πεζοδρομίων και 5.700 ευρώ (ΚΑ 00.0122) για τις λαϊκές αγορές (συνολικά 12.180 ευρώ) ποσό που θεωρούμε διαχειρίσιμο με δεδομένη την έκτακτη επιχορήγηση των 892.773 ευρώ που έλαβε ο Δήμος Έδεσσας τα τελευταία δύο έτη!

 

Επιπλέον, θίξαμε το θέμα της καθυστέρησης της απαλλαγής των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για κάθε είδους επιχείρηση που διέκοψε ή περιόρισε τη δραστηριότητά της από τα μέτρα της πανδημίας.

 

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε παραταθεί έπειτα από πρότασή μας έως την 31 Μαΐου του 2021 οπότε και ενημερώσαμε με φυλλάδιό μας όλους τους επαγγελματίες.

 

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει!

 

Η Κοινωνία σε Κίνηση και τα μέλη της βρίσκονται καθημερινά στον πυρήνα της κοινωνίας μας! Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των όσων βιώνουν οι συντοπίτες μας και θα είμαστε δίπλα τους χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more