Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη με τον εκδότη του περιοδικού Πατρινόραμα

 

        Παπαβασιλείου Θεόδωρος




  • Κύριε Παπαβασιλείου, ως εκδότης και διευθυντής του περιοδικού “Πατρινοράμα»” θα θέλαμε να μας περιγράψετε την πορεία του περιοδικού αυτού στον χρόνο;


Το “πατρινόραμα” είναι ένα ιστορικό περιοδικό ποικίλης ύλης, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν τριάντα χρόνια. Ανέστειλε για κάποια έτη την έκδοσή του και Δεκέμβρη του 2020 επανεκδόθηκε.Το πρώτο τεύχος φιλοξένησε συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού  Παπανδρέου και έκανε πανελλήνια αίσθηση με την πρότασή του για την συνένωση των δημοκρατικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Αυτό έδωσε το έναυσμα για την κυκλοφορία του περιοδικού πλέον σε όλη την Ελλάδα. Ξεπερνώντας τα τοπικά όρια προσχωρήσαμε σε θέματα και προσωπικότητες πανελλήνιας απήχησης και όχι μόνο, καθώς το περιοδικό μας έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του και διεθνή πρόσωπα, με αποκορύφωμα τον, Λεχ Βαλέσα, πρ. Πρόεδρο της Πολωνίας. Ένας χρόνος λοιπόν, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη με ένα εξαιρετικό τεύχος, που ήταν και το πέμπτο σε σειρά, με εξώφυλλο τον αγαπημένο Τάσο Μπουλμέτη, τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό της ταινίας “Πολίτικη Κουζίνα”.





  • Δεν υπήρξε τεύχος του περιοδικού σας που να μην έχει φιλοξενήσει εξαίρετους, διακεκριμένους ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, ποιο ήταν το πρόσωπο που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;


Στόχος είναι το περιοδικό μας να φιλοξενεί ανθρώπους με άποψη, με εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο τους. Προσωπικότητες με αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο τους, είτε αυτός είναι η πολιτική, είτε ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Πρόσωπα με άλλα λόγια, που έχουν κάτι να πουν στους αναγνώστες μας, που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας και επηρεάζουν την επικαιρότητα της χώρας.

Ένα πρόσωπο, που η συνεργασία και φυσικά η συνέντευξη του αποτελεί ορόσημο για το “πατρινόραμα”, είναι ο Λεχ Βαλέσα, που ανέφερα και προηγουμένως. Ο πρ. Πρόεδρος λοιπόν, της Πολωνίας, ο οποίος μάλιστα να αναφέρουμε είναι κάτοχος βραβείου Νόμπλε, είχε δώσει μία βαρυσήμαντη συνέντευξη, που πραγματικά είχε ταράξει το πανελλήνιο και μάλιστα είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον πολιτικό γίγνεσθαι, τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού. 





  • Η οικονομική κρίση αποτέλεσε τροχοπέδη ή εφαλτήριο για εσάς; Και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σίγουρα στις μέρες μας, που στο επίκεντρο βρίσκεται όχι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία που η πρώτη αποτελεί συνέπεια της δεύτερης, τα εμπόδια είναι αρκετά. Όμως, με όραμα και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Το περιοδικό μας κυκλοφόρησε Πανελλαδικά τον Μάρτιο του 2021, μετρώντας ήδη κάποια lockdown, αλλά πήγε εξαιρετικά καλά και στο αναγνωστικό κοινό αλλά και στις εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν την προβολή τους. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η προώθηση του περιοδικού στην Ομογένεια (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία κλπ) , αλλά και η κυκλοφορία του περιοδικού σε μηνιαία βάση.

                                      


  • Ποιες είναι οι κοινές αρχές και οι αξίες που διέπουν τους συνεργάτες σας;


Βασική μας προτεραιότητα είναι η ομαλή συνεργασία των ανθρώπων που δουλεύουν για την υλοποίηση αυτού του επιτεύγματος, που ονομάζεται “πατρινόραμα”. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών αποτελεί τον κεντρικό άξονα του κάθε τεύχους. Από εκεί και πέρα η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και εξειδίκευση διέπουν κάθε συνεργάτη μας.


  • Που μπορεί να βρει κάποιος το περιοδικό, ποια η τιμή του και πως καταφέρατε να την διατηρήσετε τόσο χαμηλά αναλογικά με την ποιότητα του;


Όλοι οι αναγνώστες μπορούν να αγοράσουν το “πατρινόραμα” σε περίπτερα και σε κεντρικά σημεία πώλησης τύπου όλης της χώρας, στην τιμή των 2,5 ευρώ. Ωστόσο, έχουν την δυνατότητα να το βρουν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας www.patrinorama.com.gr

Φυσικά και η ποιότητα για εμάς είναι κάτι που προέχει και συμβαδίζει απόλυτα με την δουλεία μας και το ίδιο το “πατρινόραμα”. Παρολ’ αυτά έχουμε απευθυνθεί σε κορυφαίους συνεργάτες, οι οποίοι επιμελούνται τον σχεδιασμό και την σελιδοποίηση, οπότε για εμάς η ποιότητα είναι μονόδρομος. Ωστόσο, θέλαμε το περιοδικό μας να είναι προσιτό σε όλους τους αναγνώστες, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν σε κάθε τεύχος του.


  • Ποιο το μήνυμα σας για την νέα χρονιά;


Αγάπη, πίστη και ελπίδα σε ότι κάνουμε, είναι μία συνταγή που αν την ακολουθήσεις είναι δύσκολο να μην κατορθώσεις να πετύχεις τους στόχους σου.

Όσον αφορά το “πατρινόραμα”, η νέα χρονιά επιφυλάσσει πολλές όμορφες συνεργασίες, τεύχη με χορταστικές σελίδες, σημαντικά, δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες, πολιτικούς, αθλητές που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το “πατρινόραμα’ και φυσικά για όλους τους αναγνώστες του. 

Απο  Βίκυ Μπαϊρακτάρη 

.
1 Με τον πρόεδρο της "Μηχανικής", Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Πλη





                                        2. Με την δημοσιογράφο, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου






3. Με τον πρ. πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βάγγαλη και Γιώργο Πλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more