Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Peaky Blinders: Νέα εξέλιξη στο σενάριο- Η 6η και τελευταία σεζόν της σειράς θα προχωρήσει και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 



Οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε από τον δημιουργό της σειράς Steven Knight ήθελαν το φινάλε των Peaky Blinders να συνοδεύεται από τον ήχο της πρώτης αντιαεροπορικής σειρήνας στο Birmingham στα τέλη του 1939. Κάπως έτσι θα έκλεινε η ιστορία μιας οικογένειας ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Όμως έχουμε εξελίξεις της τελευταίας στιγμής.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο Empire, ο Knight αποκάλυψε ότι τα σχέδια άλλαξαν με θεμελιώδη τρόπο. Η 6η σεζόν θα μας δείξει την πλήρη εμπλοκή της Μεγάλης Βρετανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάτι που θα δούμε και στην ταινία μεγάλου μήκους που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά. 


Για τον Knight η ιστορία των Peaky Blinders ήταν πάντα η ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ των δύο πολέμων. Σχεδόν κανείς δεν πήρε το μάθημα που έπρεπε από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επαναλήφθηκε με τραγικό τρόπο μία ακόμα φορά. 

Για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι και μια περίοδος μετάβασης. Μπήκαν στον πόλεμο ως αυτοκρατορία και το τέλος του πολέμου τους βρήκε σαν μια απλή χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Αυτή είναι μια ιστορία που έπρεπε να μπει κάπως στη νέα σεζόν των Peaky Blinders. Για τον ίδιο τον Knight ήταν και μια πρόκληση, αν θα μπορούσε να διευρύνει τα όρια της αρχικής ιστορίας και σε μια άλλη εποχή.


Αυτή είναι μια εξέλιξη που αλλάζει και τον σχεδιασμό της ταινίας Peaky Blinders που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς. Αρχικά στα σχέδια ήταν μια 7η σεζόν η οποία τελικά έγινε ταινία και από τη στιγμή που θα έδειχνε το τέλος των Peaky Blinders μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με την χρονική επέκταση που δέχθηκε η 6η σεζόν κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα πραγματεύεται η ταινία. 

Υπάρχουν μόνο φήμες που θέλουν τον επικεφαλής των Βρετανών φασιστών Oswald Mosley, τον οποίο υποδύεται ο Sam Claflin, να επιστρέφει με έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ως νέμεση του Thomas Shelby, κάτι που φαίνεται και από το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε. Από την άλλη έχουμε την αναζωπύρωση της φήμης που είχε κυκλοφορήσει και διαψευστεί το 2020 που ήθελε τον Rowan Atkinson να υποδύεται τον Hitler, αν όχι στην 6η σεζόν, τουλάχιστον στην ταινία. 



Όσο ο Knight μας κρατάει σε αγωνία με τις αλλαγές στο σενάριο δεν μας έχει δώσει κάποιο νεότερο σε σχέση με την πρεμιέρα της 6ης και τελευταίας σεζόν. Υπάρχει ακόμα η αρχική πληροφόρηση ότι θα τη δούμε κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου του 2022 με τον Knight να υπόσχεται ότι θα κάνουν τα πάντα για να δούμε το πρώτο επεισόδιο στις αρχές της Άνοιξης.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more