Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Σχετικά με την συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας

 






Σχετικά με την συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας.

 

Με την πάροδο του χρόνου, μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο συνειδητό στους εργαζόμενους συναδέλφους μας, όπως και στην κοινωνία, ότι οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή και ανέχτηκαν επί σειρά μηνών όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση, αλλά και την έσχατη λοιδορία, δεν είναι άνθρωποι κοινής κοπής που άφησαν απλώς να τους κυριέψει ο φόβος απέναντι σε ένα καινούριο φάρμακο.

 

Υψηλό φρόνημα και αγνότητα χαρακτήρα είναι τα γνωρίσματα των ανθρώπων που απαρτίζουν το κίνημά μας, γνωρίσματα που επέτρεψαν στους ανθρώπους αυτούς να διακρίνουν πρώιμα πίσω από τα προσχήματα, της αληθινές προθέσεις της εγκληματικής κυβέρνησης και όσων την σιγοντάρισαν, και να αντιταχθούν.

Αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους το σύστημα είχε και εξακολουθεί να έχει την επιτακτική ανάγκη να τους εκμηδενίσει. Γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους.

 

Με αυτό το δεδομένο ήταν θέμα χρόνου η εκδήλωση αμέριστης συμπαράστασης, με διατύπωση ξεκάθαρα ενωτικού λόγου από μέρους των συνδικαλιστικών μας φορέων στη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς αναγνωρίζουν πλέον ότι οι υγειονομικοί που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, αποτελούν το πιο αγνό και το πιο μαχητικό κομμάτι του σώματος των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.

 

Συντασσόμαστε απόλυτα με την άποψη ότι το υγειονομικό κίνημα πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική των αποσπασματικών και ανοργάνωτων κινητοποιήσεων και να οργανωθεί μαζικά απέναντι στη μαφιόζικη πολιτική της κυβέρνησης που δεν παρέλειψε και χθες να επαναλάβει και να τονίσει δια στόματος υπουργού Υγείας ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον κοινωφελή χαρακτήρα του ΕΣΥ όπως τον ξέραμε.

 

Επειδή λοιπόν τον τόνο τον δίνουν τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί μας φορείς, και επειδή οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας, εκτός του ότι εκβιάζονται, κακοποιούνται και τρομοκρατούνται καθημερινά, κατά τα άλλα ούτε φτωχή αντιληπτική ικανότητα έχουν, ούτε υποταγμένοι στη μοίρα τους είναι, περιμένουμε από τους εν λόγω φορείς να απευθύνουν στους συναδέλφους αυτούς, χωρίς περιθώρια παρανόησης, τον ίδιο ξεκάθαρο και διαφωτιστικό λόγο για τις κυβερνητικές προθέσεις, να τους εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη και να τους δώσουν εγγυήσεις ότι δεν θα επιτραπεί να τραβούν άλλο το Γολγοθά στην καθημερινότητά τους.

Περιμένουμε από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς να μπουν σε αυτή την ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση για τη διάσωση του ΕΣΥ και να δώσουν τη μάχη μέχρις εσχάτων.

 

Και τότε ίσως όλοι μαζί να τρίβουμε τα μάτια μας από τη μαζική συμμετοχή σε μια εξαγγελθείσα απεργία διαρκείας.. 

                                                                                       

 

Μετά τιμής

 

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας

Δίκτυο 36 νοσοκομείων/ δομών υγείας και ΕΚΑΒ Αθήνας

                                                

 

Υ.Γ.: Κυκλοφορεί μια φήμη συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, ότι εθεάθει η κυρία Παγώνη, εν μέσω συγκεντρωμένων υγειονομικών. Από το πάρκο Ελευθερίας από όπου σχηματίστηκε η πορεία των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς και από το υπουργείο όπου κατέληξε η κοινή πορεία με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί αυτή η φήμη.

Αν κάποιος διαθέτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ανεύρεση του αγνοούμενου ατόμου, παρακαλούμε να απευθυνθεί στους σχετικούς αρμόδιους φορείς.

 

 


--
Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας
Δίκτυο 36 Νοσοκομείων/Δομών Υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more