Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

«Κλείδωσε» την 4η θέση και την συμμετοχή του στα play off ο Ολυμπιακός Γαλατάδων

 



Χρήστος Χριστοφορίδης

    Ο Ολυμπιακός Γαλατάδων επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Άρη Λιπαρού την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στον 2ο όμιλο της Α1 και εξασφάλισε την 4η θέση και την συμμετοχή του στα play off.

    Βάσει βαθμολογίας η ομάδα του Νίκου Τσιρογιάννη έπαιζε εξαρχής για δύο αποτελέσματα, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας θα ισοβαθμούσε με την Δόξα Μανδάλου στους 20, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούσαν στους μεταξύ τους αγώνες (3-4 και 0-2)  αντίστοιχα, οπότε θα τερμάτιζαν στην 5η θέση, μία θέση ουσιαστικά «ουδέτερη» αφού διασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία και ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η αγωνιστική σεζόν με την λήξη της κανονικής διάρκειας. Αντίθετα η ομάδα του Νίκου Αντωνά ήθελε μόνο νίκη και σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ Δαμιανού θα τερμάτιζε πέμπτη, καθώς υστερούσε στα μεταξύ τους παιχνίδια με δύο ήττες (0-1 και 1-0). 
     
    Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ελάχιστες τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, με τους δύο προπονητές να εστιάζουν στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού,  να κρατήσουν το 0 στην άμυνα και να ψάξουν το γκολ στις ευκαιρίες που θα τους δοθούν στο παιχνίδι. Στο 40' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη κλασική τους ευκαιρία με τον Νίκο Χαραλαμπίδη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Κάρτζιο να σκοράρει με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Μιχαηλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία σε σκοράρει σε τετ-α-τετ για το 2-0, ωστόσο νικήθηκε από τον Ακριτίδη.


    Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν  να ισοφαρίσουν και να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο 50' το Λιπαρό άγγιξε το 1-1, όταν μετά από σουτ του Πέτρου Τζούρτζου εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει έξω. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη.

Η βαθμολογία:   

 Διαιτητές του αγώνα οι κκ Σιδηρόπουλος, Δέλλιος, Μανωλάκης. 


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός Γαλατάδων (Νίκος Τσιρογιάννης): Μαντζούκης, Νιοράτζε, Μιχαηλίδης, Κονδύλης (47' Καπουσούζης), Χαραλαμπίδης Ν. (90'+1 Πάρδας), Φουρεράι, Αναστασιάδης (83' Μηλώσης), Μουχτάρης (83' Χαραλαμπίδης Κ.), Μουρατίδης (90'+1 Κωνσταντινίδης), Βερβελές, Κάρτζιος.

Άρης Λιπαρού (Νίκος Αντωνάς): Ακριτίδης, Κυζιρίδης, Πληκαδιτης, Τουρατζίδης, Τσελεγγίδης (86' Ιωαννίδης), Ντεμπρόβα (68' Γάτσος), Τζούρτζος, Ελέζι, Μπουρνάζης, Μουρατίδης, Μουρουζίδης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more