Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Πώς θα παραμείνουν οι έφηβοι παραγωγικοί στις διακοπές

 



Η αλήθεια είναι πως συνήθως όταν έρχονται οι διακοπές (τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα) οι περισσότεροι έφηβοι το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να παρατήσουν όλες τις δουλειές τους στην άκρη και να κοιμούνται περισσότερο ή να περνούν ατελείωτες ώρες στα social media. Και ενώ είναι πράγματι σημαντικό να κάνουν διαλείμματα, μπορούν παράλληλα να δουν και τις διακοπές ως την κατάλληλη ευκαιρία για να οργανωθούν περισσότερο και να είναι πιο παραγωγικοί, ώστε αυτό να φανεί και στις επιδόσεις τους στο σχολείο. Ειδικά κατά τη διάρκεια της τρίτης Λυκείου, το πιο πιθανό είναι ότι οι διακοπές θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για να καλύψουν κενά και να κάνουν σημαντικές επαναλήψεις.

Αλλά ας δούμε τι θα μπορούσατε να τους συμβουλέψετε να κάνουν, ώστε να παραμείνουν παραγωγικοί ακόμη και στις διακοπές.

Μπορούν…

1.    Να οργανώσουν επιτέλους το δωμάτιο

Αν συνήθως το δωμάτιό τους μοιάζει με ζώνη πολέμου, αυτό είναι σίγουρο ότι δεν τους βοηθά ιδιαίτερα στην καθημερινότητά τους. Οι διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία για να οργανώσουν το δωμάτιό τους· να καθαρίσουν, να μαζέψουν και να απομακρύνουν, ενδεχομένως, όσα πράγματα δεν χρειάζονται.

2.    Να οργανώσουν τις σημειώσεις τους

Προκειμένου να είναι κανείς παραγωγικός, είτε στη δουλειά είτε στο σχολείο, είναι σημαντικό να μπορεί να εντοπίσει όσα χρειάζεται με άνεση. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να οργανώνει τις σημειώσεις του. Αν οι έφηβοι δημιουργήσουν φακέλους, ένα σύστημα σημειώσεων και αν γενικότερα συγκεντρώσουν όλο το υλικό του εκάστοτε μαθήματος σε ένα σημείο, θα τους είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσουν το διάβασμά τους οργανωμένα.

3.    Να θέσουν στόχους

Τώρα που έχουν μερικές μέρες να ηρεμήσουν, είναι σημαντικό να προσπαθήσουν να ενδοσκοπήσουν και να θέσουν στόχους για όταν θα αρχίσει και πάλι το σχολείο. Μπορεί, για παράδειγμα, να θέλουν να τα πάνε καλύτερα σε ένα μάθημα ή να επιτύχουν σε ένα σημαντικό τεστ. Όπως και να έχει, όσο έχουν χρόνο θα μπορέσουν να σκεφτούν καλύτερα και τα βήματα που χρειάζονται για να πετύχουν το στόχο τους.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσουν να χαλαρώσουν και λίγο. Και να κάνουν τα πράγματα που τους αρέσουν, χωρίς να μένουν συνεχώς κολλημένοι στα social media. Προκειμένου να έχουν το χρόνο να χαλαρώσουν και να μην χρειάζεται να καλύψουν κενά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, είναι σημαντικό να έχουν μελετήσει αποτελεσματικά. Και το φροντιστήριο είναι κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει εδώ, αν συνήθως δυσκολεύονται.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/frontistiria/ με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη των μαθητών, φροντίζουν να μελετούν αποτελεσματικά και να παρακολουθούν την πορεία τους μέσα από γραπτές εξετάσεις. Αν αναζητάτε φροντιστήριο στο Βύρωνα μην αμελήσετε να τα επισκεφθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more