Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ο φετινός Μάρτης έβαλε την Πέλλα στην… κατάψυξη!

 


Τον χαρακτηρισμό του «γδάρτη» μήνα επιβεβαιώνει ο φετινός Μάρτιος, ο οποίος αποδεικνύεται μέχρι στιγμή ιδιαίτερα κρύος, παρόλο που υποτίθεται ότι μαζί του έρχεται και η άνοιξη.
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες οι οποίες στα ορεινά έπεσαν έως και τους μείον 11 – 12 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρός παγετός, η νέα εβδομάδα θα συνοδευτεί επίσης με κρύο, ενώ στα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι και η ηλιοφάνεια.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα προβλέπεται αίθριος καιρός στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από μείον τρεις έως οκτώ βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά θα είναι από δύο έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
Όλη την εβδομάδα στην Πέλλα τα θερμόμετρα θα δείξουν από μείον δύο έως 11 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα ανέβουν ελαφρώς όπως και οι μέγιστες, με τον υδράργυρο να αγγίζει το μεσημέρι και τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακριβή θέρμανση…


Στο μεταξύ, οι μετεωρολόγοι δεν φέρνουν καλά νέα, καθώς ήδη προειδοποιούν ότι το τρέχον κύμα ψυχρής εισβολής δεν θα είναι το τελευταίο του φετινού χειμώνα. Ο καιρός θα χαλάσει ξανά από τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε με νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Η παγωνιά αυτή του Μαρτίου που φτάνει στα μισά του προκαλεί μεγάλο «πονοκέφαλο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά τη θέρμανσή τους εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πέλλα  το πετρέλαιο θέρμανσης «φλέρταρε»  με τα 1,60 ευρώ το λίτρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more