Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Μόνιμος κάτοικος Έδεσσας ο Α. Πορτοσάλτε…. Είναι Σπίτι μου η Πέλλα και η Έδεσσα

 


    Ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε επισκέπτεται τακτικά τον νομό μας και ειδικότερα την πόλη της Έδεσσας. Μάλιστα αυτές οι επισκέψεις πλέον έχουν γίνει συνήθεια καθώς όταν δεν εργάζεται τα Σαββατοκύριακα επιλέγει την πόλη των Καταρρακτών. Δεν είναι λίγες οι φορές που φιλοξενεί και φίλους του δημοσιογράφους καθώς η ηρεμία, η ομορφιά, η ξεκούραση αλλά και η γαστρονομική κουζίνα της περιοχής, είναι οι τέλειες αφορμές για μια επίσκεψη. Γιατί  όμως επιλέγει την Έδεσσα; Μα φυσικά γιατί η γυναίκα του καθώς και η πεθερά του κατάγονται από εδώ. Μάλιστα διαθέτουν και ιδιόκτητο σπίτι.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον πειράζουν και τονίζουν πως κάλλιστα θα μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του Εδεσσαίο καθώς ως γνωστών κατάγεται και γεννήθηκε στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και περνά Σαββατοκύριακα αλλά και μέρες από την άδεια του στην Έδεσσα. 

 Πρόσφατα η οικογένεια Άρη Πορτοσάλτε- Δέσποινας Κουτσομητροπούλου φιλοξένησε την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη μαζί με το παιδί της ενώ τελευταία στιγμή ακύρωσε την επίσκεψη λόγω έκτακτων υποχρεώσεων ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης. Αν και ο ίδιος δεν έχει κρύψει την θέση του ότι δεν επιθυμεί να κατέλθει υποψήφιος Βουλευτής στις επόμενες εκλογές, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υποψηφιότητα του. Ο ίδιος όμως την προηγούμενη Παρασκευή μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ στο ραδιόφωνο σε μια αποστροφή του λόγου του, τόνισε ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος Βουλευτής στο Λεκανοπέδιο… Βέβαια δεν απέκλεισε υποψηφιότητα σε άλλη περιοχή. Άλλωστε ως Κωσταντινουπολίτης έχει το δικαίωμα να κατέλθει σε όποια περιοχή θέλει… Ένας λόγος ακόμη να ασχοληθεί με την Πέλλα που τόσο την αγαπά, που έχει οικογενειακούς δεσμούς και η Έδεσσα δεν έχει υποψήφιο!!! Όπως και να το δει κανείς το γεγονός ότι ο Άρης Πορτοσάλτε προτιμά την περιοχή μας είναι ενδιαφέρον και φυσικά δίνει τροφή για σενάρια για υποψηφιότητα του. 

    Μάλιστα ο ίδιος το 2020 σε δηλώσεις του  είχε τονίσει ότι θεωρεί την Πέλλα και την Έδεσσα την θεωρεί σπίτι και τον εαυτό του Σώγραμπρο μιας και η σύζυγος του κατάγεται από την Πέλλα. Αναφορικά με την Έδεσσα είχε δηλώσει πως η ομορφιά της είναι Μοναδική. Έχει όμως ένα μείον αναφορικά με την ρυμοτομία της. Η Έδεσσα είναι μια εξαιρετική πόλη που μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτουν πράσινο και φυσικό κάλος.  Αναφορικά με τα σημερινά δεδομένα ο κος Πορτοσάλτε είχε πει πως η περιοχή μας θα πρέπει να αναπτυχτεί στον πρωτογενή τομέα και να αφήσει πίσω της την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία καθώς και να κρατήσει στον τόπο τα παιδιά της. Να μην χαρακτηριστεί ως μια περιοχή συνταξιούχων. Δεν μπορεί η οικονομία να μείνει στο φαγητό και την καφετέρια…  


Ο Άρης Πορτοσάλτε (Κωνσταντινούπολη1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και διευθύνων συμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3 και του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι δημοσιογραφος από το 1984. Το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες. Στη συνέχεια έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΚΑΪ 100.3. Από το 1991 παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο, όπου έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης, συμμετέχει ως σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Πρόσφατα έγινε διάσημος για τα σχόλια του σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Ήταν επίσης ο συντονιστής του προγράμματος 1821: Η γέννηση ενός έθνους κράτους (2011), γνωστού προγράμματος του ΣΚΑΪ.


Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Πορτοσάλτε ξεκίνησε να παρουσιάζει την σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών Γνωρίζοντας την ιστορία μας - Η γέννηση ενός αρχιπελάγους συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.


Το βράδυ της 10ης προς 11ης Οκτωβρίου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το γεγονός προήλθε από επί μέρες στοχοποίησή του από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών. Η επίθεση καταδικάστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φορείς.


To 2021 η ΕΣΗΕΑ τον διέγραψε οριστικά από μέλος της για απεργοσπαστική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more