Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Έφυγε ο πρώην Προπονητής του Εδεσσαϊκού, της Αναγέννησης Γιαννιτσών και μεγάλη μορφή του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Σαββίδης

 

Λεζάντα: Εδεσσαϊκός Β Εθνική 1979_80 όρθιος αριστερά Σαββίδης προπονητής Δούπκαρης Κλιτσινίκος, Στόγιος, Στεργιούδας, Τσαντιρίδης Ταουσάνης Τραϊανός κάτω Γεωργιάδης Κάλτσας Μιχαλακάς Μπαγγής, Εδεσσαϊκός 1979_ 80 Β. Εθνική (ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΈΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ. ΘΕΡΜΆ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ)

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος με την είδηση του θανάτου του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, Αχιλλέα Σαββίδη, που απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

Ο Αχιλλέας Σαββίδης, μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ, είχε παραμείνει στον Δικέφαλο σαν βοηθός προπονητής του Ρίνους Ίσραελ και του Ρομπ Γιάκομπς την δεκαετία του ’80.

Εκτός του ΠΑΟΚ, ο Αχιλλέας Σαββίδης κάθισε στον πάγκο πολλών επαρχιακών ομάδων, ενώ αποτέλεσε και προπονητής της Εθνικής Γυναικών.


Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε από το 1962 μέχρι και το 1965, φεύγοντας για το Κέιπ Τάουν και τη Νότια Αφρική όπου και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά της.

Επέστρεψε το 1967 στον ΠΑΟΚ και το 1969 πήγε στο Σίντεϊ. Έχει πετύχει σύμφωνα με όσους έχουν δει το συγκεκριμένο γκολ, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά με ψαλίδι στο Καραϊσκάκη σε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.


 
Πέρασε από πολλές ομάδες της Περιφέρειας. Προπόνησε τους Κιλκισιακό, Μεσολόγγι, Νίκη Βόλου, Εδεσσαϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Μακεδονικό, Παναιγιάλειο, Καστοριά, Καρδίτσα, Βέροια, Καλαμάτα, Λαμία, Νάουσα, Ηρόδοτο, Ρόδο, Τρίκαλα και Αναγέννηση Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more