Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Εξώδικα με διαταγές πληρωμών φτάνουν στους κτηνοτρόφους της Πέλλας

 


Εξώδικα με διαταγές πληρωμών εντός τριών ημερών, όλου του οφειλόμενου ποσού στέλνει η διαχειρίστρια εταιρία των δανείων των κτηνοτρόφων της πρώην ΑΤΕ, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των κτηνοτρόφων.

Όπως τονίζει σε χθεσινή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (την υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Πεβερέτος), τα δάνεια αυτά που είχαν δοθεί από την ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, άτοκα αρχικά, τώρα είναι φορτωμένα με τεράστια ποσά τόκων. Ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών των κτηνοτρόφων στις τράπεζες, με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να προμηθευτούν ζωοτροφές για τα ζώα τους, όπως και άλλες απαραίτητες εισροές.

Αυτός σημαίνει – όπως αναφέρει ο ΣΕΚ - ξαφνικός «ΘΑΝΑΤΟΣ» της παραγωγής. Ήδη οδηγούνται σε σφαγή χιλιάδες ζώα.

Οι κτηνοτρόφοι καλούν την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή την καταστροφή, ζητώντας:

- Να αποδεσμευτούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί των κτηνοτρόφων.

-Να αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ιδιοκτήτης αυτών των δανείων, μέσου του ΤΧΣ, την ευθύνη του, διαγράφοντας τους τόκους και τα πανωτόκια και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο ανεξόφλητο του αρχικού κεφαλαίου σε 180 δόσεις.

- Να ψηφιστεί το ακατάσχετο των κατοικιών και των στάβλων των κτηνοτρόφων.

- Να σταματήσει τώρα η διάλυση της κτηνοτροφίας, ενός από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενούς τομέα που παράγει πολύτιμα προϊόντα (κρέας, γάλα κ.α) τροφοδοτώντας την ελληνική αγορά και στηρίζοντας το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more