Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ε. Προκοπίδης: Λάθος η κατασκευή του δρόμου Έδεσσα Θεσσαλονίκη με ΣΔΙΤ

 


Τι έγινε κατά την επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην Πέλλα; 

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Αρβανιτίδη Γεώργιο, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Πέλλας και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κ. Τσώτσο Ιορδάνη και παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έθεσε τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κλάδο της Πέλλας. Ζήτησε στοχευόμενες δράσεις από την πολιτεία, προκειμένου οι επαγγελματίες του χώρου, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να προχωρήσουν οι νέες επενδύσεις. Αναφέρθηκε στην κατακόρυφη άνοδο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης & ενέργειας καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, από την μείωση της αγοραστικής αξίας του μισθού. Τέλος, έκανε ειδική αν αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος, από το κακό οδικό δίκτυο του Νομού.

Οκ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι η ακρίβεια έχει γονατίσει την κοινωνία και αναφέρθηκε στις λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησης, που οδήγησαν στην κατακόρυφη άνοδο των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια. Παρουσίασε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τις επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειες(ΑΠΕ), έθεσε ως βασική προτεραιότητα την άμεση αναβάθμιση του δικτύου, για να μπορέσει να δεχθεί αυξημένες ποσότητες παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας(φωτοβολταϊκά κ.α.). Τέλος, ανέλυσε τα μέτρα που προτείνει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και του εμπορικού κόσμου.

Ο κ. Προκοπίδης αναφέρθηκε στο θέμα του οδικού δικτύου και των παρακάμψεων Γιαννιτσών & Χαλκηδόνας και του τμήματος  Μαυροβούνι-Έδεσσας. Χαρακτήρισε λάθος την επιλογή να κατασκευασθεί μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας των ΣΔΙΤ, αντί του ΕΣΠΑ 2021-2027, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.





Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: Ο κ. Γαλανός- Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κ. Κοτσίδης – Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Ο κ. Ελμαλόγλου-Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, ο κ. Γλαβάκης-Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας, ο κ. Γκοτζαμάνης-Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας, ο κ. Ανεστάκης-Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ, ο κ. Μάρκου- υπεύθυνος επικοινωνίας ΝΕ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Πέλλας και ο κ. Βενιτσανόπουλος- υπεύθυνος ΜΜΕ ΝΕ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Πέλλας, ο κ. Γρηγοριάδης-μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Πέλλας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε την αγορά της Έδεσσας και διέμεινε ενημερωτικό φυλλάδιο με τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more