Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση Χρ. Τσιβόγλου: ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ...

 


Με μια ανάρτηση έκπληξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας Χρήστος Τσιβόγλου παρενέβη στα δημόσια πράγματα της Έδεσσας τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή στον Δήμο Έδεσσας. Μάλιστα έκλεισε το μάτι στον πρώην Δήμαρχο Έδεσσας Γιάννη Σόντρα όπου οι φήμες τον θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Διαβάστε τι έγραψε παρακάτω:


Αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας για ένα φωτεινό μέλλον για τον Τόπο, μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ , ΓΙΑ έναν Δήμο με αναπτυξιακή προοπτική , έναν Δήμο που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, έναν Δήμο στον οποίο θα υπάρξει ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής πολιτικής με ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, έναν Δήμο κοντά στον Δημότη και στην καθημερινότητα του ,και φιλικό προς το περιβάλλον.
Γράφω αυτό το κείμενο με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε ο Πολύπειρος, ευφυής και μεγάλος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας, ένας άνθρωπος που πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα από οποιοδήποτε μετερίζι!!!!!!!

Ο φίλος Γιάννης αναφέρει ότι Σοβαροί, μετρημένοι , κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι συμπολίτες μας υπάρχουν πλην όμως είναι απογοητευμένοι με την τοπική πολιτική σκηνή καθώς ο άκρατος καιροσκοπισμός και η επικράτηση της μετριότητας τους έχει αποθαρρύνει από οποιαδήποτε μορφή ενασχόλησης με τα κοινά. Έτσι στο " σκηνικό " αυτό εμφανίζεται μεγάλο κενό Πολιτικών προσώπων και ηγετών που θα μπορούσαν να δώσουν την αναγκαία ώθηση για ανάκαμψη της κοινωνίας και του τόπου.

Εγώ θα πρόσθετα ακόμη και την εμφάνιση κάποιων ηγετίσκων χωρίς την παραμικρή αυτογνωσία με χαμηλό πολιτικό Βάρος και άκρατη μωροφιλοδοξία για προβολή και όφελος χωρίς επίγνωση εάν είναι πραγματικά χρήσιμοι για τον τόπο.

Συνεχίζει ο Γιάννης ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αλλαγή για την Νέα Αρχή είναι το ξύπνημα της Κοινωνίας να έχουμε όλοι συμμετοχή στο Αύριο του τόπου μας όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Τόπου μας. Να συμμετέχουμε όλοι , δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τα πραγματικά απογοητευτικά νούμερα αποχής των εκλογών της αυτοδιοίκησης κοντά στο 40%.

Υ/Γ
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην αυθεντική ηγεσία, η οποία προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. O Σωκράτης υποστήριξε την ανακάλυψη και ανάπτυξη του εαυτού, ενώ ο Πλάτωνας, στο έργο του «Πολιτεία», υποστηρίζει ότι η αυθεντικότητα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του ηγέτη και της αποστολής του να υπηρετήσει το «κοινό» καλό.

Σύμφωνα με τον Πλάτων και πάλι, ο ηγέτης θα πρέπει να διαθέτει ανώτερο ήθος, καθώς έτσι θα μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο που ξεφεύγει από την κάλυψη των άμεσων προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
Η εμπιστοσύνη με τον κόσμο είναι το πιο-πιο σημαντικό Πράγμα Στην Πολιτική αρκεί κάποιος να το καταλάβει!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more