Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ...

 



Oι κάδοι χωρίς πάτο, ο βρώμικος και σκοτεινός Δήμος καθώς και οι λακκούβες καθημερινότητα...


Οργή πολιτών στα social media στην Αλμωπία 

Προφητικό ήταν το πρωτοσέλιδο της καθημερινής μας εφημερίδας Νέα της Πέλλας προ ημερών αναφορικά με τις λακούβες στην πόλη της Αριδαίας. Μάλιστα το ρεπορτάζ είχε κάνει λόγο για βομβαρδισμένο τοπίο. Σήμερα όμως η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά δημιουργεί νέα ζητήματα από τις αντιδράσεις των πολιτών. Δεν μας έφταναν οι λακκούβες τώρα έχουμε και τους κάδους χωρίς πάτο ενώ πολλά είναι τα παράπονα για την καθαριότητα καθώς οι πολίτες θεωρούν πως η Αλμωπία είναι ένας βρώμικος και σκοτεινός Δήμος. Το ζήτημα των αδέσποτων από μόνο του είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο δεν θα το αναλύσουμε τώρα. 

Οι αγέλες των αδέσποτων πάντως κυριαρχούν σε κάθε χωριό και στην πόλη της Αριδαίας. Για τις λακκούβες χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κεντρική οδός Κύπρου. Δυστυχώς έχουν υποχωρήσει τα υλικά που έχουν τοποθετηθεί και αν κάποιος διασχίζει αυτόν τον δρόμο με το αυτοκίνητο, είναι πολύ πιθανό να νομίζει ότι βρίσκεται στην Μαριούπολη της Ουκρανίας... Στην Ελλάδα του 2022 αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν. Πολλές φορές και εμείς θεωρούμε πως οι λέξεις χάνουν το νόημα τους και ότι η σιωπή μπορεί να είναι λύση.... Πως να σωπάσεις όμως όταν καταλαβαίνεις πως η δημοτική αρχή σε κάθε δημοτικό συμβούλιο δια στόματος του Δημάρχου, τονίζει ότι είναι άριστη και τα πάει περίφημα ενώ δόσεις έντονης έπαρσης, δηλώνει σίγουρη για μια νέα θητεία ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της.... Άραγε για ποιο έργο μας μιλάει; Βέβαια νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε κριτική και για τους αντιδημάρχους αυτής της Δημοτικής αρχής. Άλλωστε το όποιο έργο τους δεν αντέχει σε κριτική. 

Οι πολίτες όμως μιλούν για την κατάσταση. Φωνάζουν και γράφουν με κάθε ευκαιρία. Ζητούν τα αυτονόητα. Δηλαδή μια καλύτερη αντιμετώπιση της Δημοτικής αρχής στα ζητήματα της καθημερινότητας. Μια καθημερινότητα που αδυσώπητα τρέχει και προσπερνά την Δημοτική αρχή που πηγαίνει σημειωτόν. Μια δημοτική αρχή που επάξια έχει λάβει τον τίτλο των αρίστων. Άλλωστε αυτή είναι η εκτίμηση των στελεχών της. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στις τοπικές κοινότητες αλλά και στην έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την Αριδαία, με τους κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων.


Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλοί κάδοι που είναι σπασμένοι, τρύπιοι, χωρίς καπάκια, και το χειρότερο μυρίζουν άσχημα.






Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι απ' αυτή την κατάσταση, αλλά και γενικότερα από την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Αλμωπίας με ζητήματα όπως η καθαριότητα, οι λακκούβες στους δρόμους και ο ηλεκτροφωτισμός. Εμείς καταγράφουμε την πραγματικότητα και έστω ακόμη και σήμερα 18 μήνες πριν τις εκλογές, καλούμε την παρούσα δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσπαθήσει να λύσει κάποια ζητήματα. Ακόμη καλούμε και την αντιπολίτευση να τιμήσει τον ρόλο που της ανέθεσε η κοινωνία και να ασκήσει ακόμη περισσότερη πίεση και να μην διεκπεραιωτικό χαρακτήρα όπως κάνει σήμερα. 





Το καμπανάκι χτυπά και για την δημοτική αρχή και για την αντιπολίτευση από την αντίδραση των πολιτών οι οποίοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τις τελευταίες διακοπές του ρεύματος στην Αλμωπία. Δεκάδες ήταν οι αγανακτισμένοι πολίτες που επικοινώνησαν με την μοναδική καθημερινή εφημερίδα της Πέλλας και την πρώτη στην ιστορία που έχει την έδρα της στην Αριδαία, τα Νέα της Πέλλας.

 Αποτελεί όνειδος το γεγονός ότι σε μια μέρα χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα, το ρεύμα για αρκετές ώρες ήταν κομμένο. Η Δημοτική αρχή και για αυτό το ζήτημα είχε τον ρόλο του θεατή χωρίς να αντιδράσει και απλώς παρακολουθούν τις εξελίξεις... Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε την τελευταία κακοκαιρία όταν ο Δήμαρχος πραγματικά σε ένα παραλήρημα τόνισε ότι όλα τα έκανε καλά, καθώς παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο, την ίδια ώρα όμως που η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν πολύ αργή αφενός και αφετέρου ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις από την πολιτική προστασία και τα φαινόμενα είχαν ξεκινήσει από το βράδυ, την επόμενη μέρα έκλεισε τα σχολεία στις 9 το πρωί αντί για τις 7 το πρωί με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να πάνε στα σχολεία και μετά να φύγουν. Βέβαια στην συνέχεια έκλεισαν τα σχολεία αλλά σαφώς και αυτή η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική του τρόπου λειτουργίας και αντίληψης και διαχείρισης κρίσεων από την δημοτική αρχή. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει και μάλιστα άμεσα....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more