Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Θ. Πλεύρης για πιστοποιητικά: Θα ενοποιηθούν νόσησης και εμβολιασμού


 

Τι θα αλλάξει

Την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 01/04 στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε επίσης ότι αναμένονται άμεσα πανευρωπαϊκές αποφάσεις για την τέταρτη δόση. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα. Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες. Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Για τα πιστοποιητικά ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης. Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες, ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες. Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more