Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών μπαίνουν 1356 υποψήφιοι στην Πέλλα!!!

 

Ξεκινάει σήμερα ο… Γολγοθάς  για το Γενικό Λύκειο για μία θέση στο Πανεπιστήμιο


Αναλυτικά το πρόγραμμα για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

EKSETASEIS PANELLADIKES 2

• Ξεκινάει σήμερα ο «Γολγοθάς» των Πανελλαδικών εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους, οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη διεκδικώντας μία από τις 68.394 θέσεις που θα είναι διαθέσιμες φέτος στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Στην Πέλλα 1356 απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να εισαχθούν σε ανώτατα Ιδρύματα. Εχθές που ξεκίνησε το ΕΠΑΛ όλα πήγαν μια χαρά με τις διαδικασίες να είναι απόλυτα αδιάβλητες. 

Η αυλαία λοιπόν ανοίξε  με τα ΕΠΑΛ και το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνουν τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Μετά την ολοκλήρωση του κυρίου προγράμματος των Πανελλαδικών και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, θα εξεταστούν τα λεγόμενα Ειδικά Μαθήματα.  

Όλα έτοιμα 

Όλα είναι έτοιμα και στην Πέλλα  για την έναρξη των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αποτελούν τη μεγαλύτερη δοκιμασία για τους αποφοίτους Λυκείου οι οποίοι επιδιώκουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.1356 είναι  υποψήφιοι από τους τέσσερις Δήμους Πέλλα, Σκύδρα, Έδεσσα και Αλμωπία που  θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.   Από αυτούς οι 864 είναι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και οι υπόλοιποι 492απόφοιτοι ΕΠΑΛ. 

Επισημαίνεται ότι φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος για τα παιδιά λόγω μείωσης των θέσεων στα ΑΕΙ και φυσικά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Οι μαθητές απέδειξαν ήδη ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών, ότι τίποτα δε μπορεί να τους εμποδίσει να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται. . Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών οι ίδιοι τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δε σταματάει ποτέ. Χρεος της κοινωνίας,  να συνεχίσει να υπηρετεί την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή των υποψηφίων που θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.  Έχουν διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.


Το πρόγραμμα ΕΠΑΛ

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ μπαίνουν πρώτοι στον «χορό» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες θα γίνουν νωρίτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτούς οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου. Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ οι Πανελλαδικές ξεκινούν αύριο, Παρασκευή και θα διαρκέσουν ως τις 10 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν  το διάστημα 18 - 30 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, εχθές, Πέμπτη οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Το ερχόμενο Σάββατο θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Την Τρίτη, 7 Ιουνίου έχει Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Θεωρίας. Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου θα δώσουν Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο αι Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. 

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν το Σάββατο, 11 Ιουνίου με Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών. Την Τρίτη, 14 Ιουνίου θα δώσουν Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοϊα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές. Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου ακολουθούν τα μαθήματα Τεχνολογίας Υλικών, Οικοδομικής, Μηχανών Εσωτερικής Καύσης ΙΙ και Ψηφιακών Συστημάτων. Η αυλαία των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ θα πέσει την Παρασκευή, 17 Ιουνίου με Στοιχεία Ψύξης, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. 

Σήμερα  τα ΓΕΛ!

Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ παίρνουν  τη «σκυτάλη» στις Πανελλαδικές σήμερα, Παρασκευή με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου θα δώσουν Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού. Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου θα εξεταστούν τα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής. Τέλος, την Παρασκευή, 10 Ιουνίου οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν για τους μαθητές των ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. 

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 8 π.μ. τις ημέρες των εξετάσεων, οι οποίες θα αρχίζουν για όλους στις 8.30 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more