Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Γλαστράκια με βασιλικό από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σε παιδιά του Δημοτικού Καλαφάτης: «Έχουμε μόνο μία Γη, οφείλουμε να την προστατέψουμε» Το Διοικητήριο επισκέφθηκαν, σήμερα, μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 53ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, έμαθαν για την ιστορία του και περιηγήθηκαν στην φωτογραφική έκθεση των Διατηρητέων Κτιρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, που βρίσκεται στο διάδρομο του δεύτερου ορόφου.

Τα παιδιά συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις τους. Στο τέλος της επίσκεψής τους, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο κ. Καλαφάτης δώρισε στα παιδιά, τον διευθυντή του σχολείου κ. Άγγελο Λούστα και τους δασκάλους που τα συνόδευαν, από ένα γλαστράκι με βασιλικό. 


«Η χώρα μας μπήκε μπροστά, για την υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία της φύσης και των οικοσυστημάτων, τη διάσωση του Πλανήτη από την καταστροφή.

Το μέλλον αυτού του πλανήτη είναι τα παιδιά. Χρέος μας να παραδώσουμε μια Γη καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε. 

“Έχουμε μόνο μία Γη”, λέει το μήνυμα του φετινού εορτασμού του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οφείλουμε όλοι να την προστατέψουμε», τόνισε ο κ. Καλαφάτης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more