Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Μαύρο, μελί και στάρι…

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαύρο, μελί και στάρι…», που έγραψε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 30 Μάϊου 2022.

Θεσσαλονικείς, φίλοι του συγγραφέα, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στην απόγνωση και τη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο άλλες φορές την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών επαφών και άλλες φορές τη θάλασσα, τη βροχή, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα.

Για το βιβλίο, μίλησαν, η λέκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τομεάρχης του Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Dr. Οφηλία Ψωμαδάκη, ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Τσιρώνης, ο τέως αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος, ο Βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Κούβελας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 Μελοποιημένα ποιήματα της συλλογής, ερμήνευσαν οι μουσικοί Δημήτρης Κύρτσος και Σωτήρης Φωτόπουλος.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more