Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Σημαντική βραδιά στο Μαυροβούνι...


 Το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου όλοι έφυγαν συγκινημένοι και χαρούμενοι από το ανοιχτό θέατρο Μαυροβουνίου!!

Συγκινημένοι γιατί η ιστορική αναδρομή στα γεγονότα τους έφερε πιο κοντά στα χρόνια της Μικράς Ασίας, όπου οι Έλληνες ματωναν από τις χατζαρες των Τούρκων και τα κουφάρια έμεναν εκεί, πεσμένα στο χώμα και στους δρόμους, αρκεί να μην μείνει Έλληνας!!!
Όσοι γλύτωσαν στριμωχτηκαν στα καράβια, αντικρυζοντας μία θάλασσα "πνιγμένη"
στο αίμα.
Αυτό θύμισαν οι μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Σκύδρας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις προσπάθειες για την εδραίωση της Ειρήνης.
Ήταν μία παράσταση στην οποία συμμετείχαν 200 άτομα ( από διάφορα πόστα) γνωρίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που έσπευσε να την παρακολουθήσει.
Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιαδου, εξήρε αυτή την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, συγχαίροντας μαθητές, καθηγητές και γονείς που συνέβαλαν σε αυτή την υπέροχη εικόνα.
Χαρά και ικανοποίηση λοιπόν, γιατί μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον χειμώνα, απέδωσε τα μέγιστα το καλοκαίρι, στέλνοντας πολλά μηνύματα σε αυτούς που ήταν εκεί, αλλά και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να πάνε.
Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more