Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Τα Νέα της Πέλλας δύο χρόνια στην κορυφή της ενημέρωσης!!!


 Γράφει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης

 

Ξεχωριστό γεγονός για την Πέλλα, την Έδεσσα, την Σκύδρα, τα Γιαννιτσά και την Αλμωπία,  τα γενέθλια της εφημερίδας Νέα της Πέλλας, της μόνης καθημερινής έντυπης και μεγαλύτερης εφημερίδας του τόπου μας, που μπαίνει στον δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας! Μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη, όπου η οικονομική κρίση, η πανδημία και πλέον ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας έχει φέρει ντόμινο ανατιμήσεων και αυξήσεων. Ας μην αναφερθούμε και στο αγροτικό τέλμα που έχει φέρει τους παραγωγούς στα όρια τους… Άρα το περιβάλλον αυτά τα δυο χρόνια μόνο βατό δεν μπορείς να το πεις!!!


Τα Νέα της Πέλλας, με βασική αρχή τον Σεβασμό στον Αναγνώστη, με νηφάλιο τρόπο, πληρότητα και συνεχή ανανέωση, αγκαλιάστηκε από χιλιάδες αναγνωστών, στην Πέλλα και στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία ενός εντύπου, το οποίο σέβεται τη δεοντολογία και τις αρχές της αποστολής και ύπαρξής του. Είναι όμως ελκυστικό όταν την γράφεις εσύ.

Άλλωστε η  ιστορία γράφεται μέρα τη μέρα. Εμείς ήδη γράφουμε την δική μας μικρή ιστορία βάζοντας ένα λιθαράκι στην ελεύθερη άποψη αλλά και στην γνώμη καθώς και στην γνήσια και διαφορετική ενημέρωση. Κάθε μέρα με πολύ ιδρώτα αλλά και αίμα γράφουμε στις σελίδες του νομού μας, την δική μας ιστορία. Η ιστορική μνήμη είναι παρούσα.

Μέσα από τις σελίδες μας, με την ανελλιπή καθημερινή κυκλοφορία της, η οποία γίνεται με πολύ προσπάθεια και υπέρβαση, στηρίζουμε τους πολίτες της Πέλλας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για τους αρθρογράφους που αυτά τα δυο χρόνια αφιλοκερδώς καταθέτουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, ευθυγραμμισμένες στη σοβαρότητα και νηφαλιότητα της εφημερίδας.

Το μετερίζι είναι δύσκολο. Τα Νέα της Πέλλας εισέρχονται στο τρίτο έτος κυκλοφορίας πορευμένα με το αναγνωστικό τους κοινό. Δυο χρόνια λοιπόν όπου ο  τόπος γνώρισε πολλές και συχνάκις δυσάρεστες δοκιμασίες και κρίσεις. Πολιτικές, οικονομικές, ανθρωπιστικές, περιβαλλοντικές. Υγειονομικές, αγροτικές. Ατενίζοντας λοιπόν προς τα πίσω, πράγμα που είναι ο καλύτερος οδηγός για να μπορείς να βλέπεις καθαρότερα μπροστά, αισθάνομαι ιδιαιτέρως υπερήφανος για το ότι έχω την τιμή να αρθρογραφώ σε αυτό το έντυπο.

Κάθε φορά που γράφω ένα άρθρο για αυτή την εφημερίδα, το μελετώ δυο και τρεις φορές. Με σεβασμό στους αναγνώστες αλλά και στους συνεργάτες, που είναι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους για αυτή την εφημερίδα. Η δική μας ομάδα δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις και  είναι η γνήσια φιλελεύθερη και προοδευτική εφημερίδα του τόπου. Εδώ χωρούν όλες οι απόψεις. Δεν σημαίνει πως όλοι συμφωνούμε σε όλα. Αυτή είναι η δημοκρατία άλλωστε.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει προσωπικά γιατί επέλεξα να παραιτηθώ πριν από μερικούς μήνες από την θέση που κατείχα σε τηλεοπτικό σταθμό, μάλιστα κουνώντας μου το δάχτυλο ότι εγκατέλειψα ένα μεγάλο βήμα προτιμώντας να έχω παρουσία σε αυτή εδώ την στήλη στην καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας. Η απάντηση όμως είναι απλή: Γιατί εδω, όπως στις φιλόξενες στήλες της  ανεξάρτητης αυτής εφημερίδας, μπορώ να γράφω ελεύθερα. Χωρίς, ούτε μια φορά, να μου γίνει υπόδειξη ή παρατήρηση ότι ένα κείμενο μου «ενόχλησε» τον ένα ή τον άλλο «παράγοντα».

Γνώρισα την «διαπλοκή» σε όλο της το σκοτεινό παρασκήνιο. Παρά το γεγονός ότι δεν έχω συμπληρώσει ακόμη τα 40 χρόνια μου, μετρώ στον δημοσιογραφικό χώρο 18 ολόκληρα χρόνια. Πέρασα από δυο τηλεοπτικούς σταθμούς και μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Χώρια τις εμπειρίες που αποκόμισα από τον  τοπικό μας δημοσιογραφικό  Οργανισμό. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν πίνεις νερό κοιτάς πρώτα τον Θεό. Δεν σε σώζει ούτε το άφθονο χρήμα ούτε οι ισχυρές πλάτες.

Η εφημερίδα αυτή σήκωσε περισσότερο βάρος από αυτό που της αναλογούσε. Δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί με συμφέροντα. Με επώνυμους. Με Δημάρχους. Με Βουλευτές. Με μεταπράτες των ΜΜΕ. Με κάθε ρυπογόνο παράγοντα που δεν θέλει να πάει μπροστά ο τόπος.

Ακριβώς απέναντι από τα «μεγαθήρια», αυτή η εφημερίδα,  κατάφερε να επιβιώνει , χωρίς δανεικά και αγύριστα από την εξουσία, κεντρική ή τοπική, με νοικοκυρεμένη διαχείριση, ώστε να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι «δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν», είναι ένα καταφύγιο Ελευθερίας. Τα Νέα της Πέλλας πορεύονται  εντιμως με την φιλελεύθερη ιδεολογία και τον κεντρώο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χωρά στις σελίδες αυτές  και η άλλη άποψη.

Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ να γιορτάσουμε την Τρίτη χρονιά. Τα Νέα της Πέλλας θα συνεχίζουν να παράγουν ήθος, αξιοπρέπεια και φυσικά Δημοκρατία. Μακριά από εμάς οι  ακραίες απόψεις και οι  φασιστικές λογικές και νοοτροπίες. Γιατί φασισμός δεν έχει χρώμα ούτε ιδεολογία. Ας μην ξεχάσουμε τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε δηλώσει πως αντιμάχεται το φασισμό σε κάθε του μορφή. Ιδιαίτερα στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more