Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Πράγματα που θα ήταν καλό να σκεφτείτε πριν επιλέξετε μια νησίδα για την κουζίνα σας

 



Η κουζίνα είναι ένας από τους βασικότερους χώρους σε ένα σπίτι. Δεν είναι μόνο ο χώρος στον οποίο ετοιμάζεται το φαγητό και στον οποίο γευματίζουμε. Αποτελεί, παράλληλα, και ένα σημείο συνάντησης για τα μέλη της οικογένειας. Ένας χώρος στον οποίο μπορούν να καθίσουν να συζητήσουν με ηρεμία.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό τα έπιπλα κουζίνας (https://www.theodoridi.gr/) που επιλέγετε να εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες σας και να ανταποκρίνονται στη χρήση που κάνετε στην κουζίνα σας. Ανάμεσα στα έπιπλα κουζίνας τα οποία μπορεί να κληθείτε να επιλέξετε, δημιουργώντας το χώρο σας όπως τον έχετε φανταστεί, είναι και οι νησίδες. Εδώ αναφερόμαστε σε μερικά πράγματα που θα ήταν καλό να έχετε κατά νου, προτού κάνετε τη συγκεκριμένη επιλογή.

1.    Υπάρχει αρκετός χώρος για να κινηθείτε;

Το πρώτο και το πιο βασικό το οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε προτού αποφασίσετε ποια νησίδα θα ήταν καλή προσθήκη στη δική σας κουζίνα, είναι το αν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να κινηθείτε. Μην ξεχνάτε πως θα πρέπει να μαγειρεύετε και να μετακινήστε συνεχώς, αλλά και πως δεν θα είστε πάντα μόνοι στην κουζίνα.

2.    Χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο;

Και αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να αποφασίσετε ποιο ακριβώς θα είναι το σχέδιο και το μέγεθος της νησίδας που θα επιλέξετε. Αν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα σας, τότε σίγουρα η νησίδα θα αποτελέσει μια πολύ καλή λύση, καθώς θα μπορείτε να επιλέξετε σχέδια με ντουλάπια και συρτάρια. Σκεφτείτε, επίσης, πως επειδή θα βρίσκεται (πιθανότατα) στο κέντρο του χώρου, τα πράγματα τα οποία χρειάζεστε θα είναι πάντα άμεσα προσβάσιμα.

3.    Πώς θα χρησιμοποιείτε τη νησίδα;

Πρέπει να σκεφτείτε, ακόμη, το πώς θα χρησιμοποιείτε τη νησίδα της κουζίνας. Δηλαδή, θέλετε να την έχετε περισσότερο ως ένα έξτρα σημείο στο οποίο θα μπορείτε να μαγειρεύετε; Ή μήπως θέλετε να τη χρησιμοποιείτε ως ένα ακόμη σημείο στο οποίο θα γευματίζετε απολαμβάνοντας το περιβάλλον μιας κλασικής κουζίνας (https://www.theodoridi.gr/proioda/klasikes-kouzines/); Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα σκαμπό που θα χρειαστείτε, αλλά και πως πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος, προκειμένου όλοι να μπορούν να τρώνε με άνεση και να μην είναι στριμωγμένοι.

4.    Το στυλ

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε το στυλ και τη γενικότερη διακόσμηση της κουζίνας σας. Η νησίδα που θα επιλέξετε μπορεί να ακολουθεί το υπάρχον στυλ ή μπορείτε να επιλέξετε κάτι που θα δημιουργήσει μια ωραία αντίθεση με όσα υπάρχουν ήδη στο χώρο. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ της νησίδας, ειδικά στην περίπτωση που λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα σε μια open plan κουζίνα και το σαλόνι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more