Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η πόλωση δεν βοηθά κανέναν αλλά πολύ περισσότερο αυτόν που την προκαλεί…



✔Γράφει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης


Στο προηγούμενο άρθρο μου ασχολήθηκα με τις εξελίξεις γύρω από τα τεκταινόμενα στον Δήμο Έδεσσας. Μάλιστα προέβλεψα ότι εξελίξεις θα έχουμε το φθινόπωρο. Δυστυχώς διαπιστώνω πως στρατηγική της αντιπολίτευσης στην περιοχή είναι η τεχνική δημιουργία πόλωσης. Στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αλλά και με ρητορική που προσβάλει πρώην αυτοδιοικητικούς, μιλούν για νέα και φθαρτά υλικά ή για καθαρά χέρα και κλέφτες που πέρασαν από το τιμόνι του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια. Άλλοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο λεκτικά να προειδοποιούν ότι αν γίνει ανατροπή, τότε θα υπάρξουν και συνέπειες σε όσους δεν στηρίξουν…

Εκτός του ότι τα παραπάνω επιχειρήματα προκαλούν τον κλαυσίγελο της κοινωνίας, καθώς όσοι τα ακούν δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι λειτουργούν διχαστικά ενώ φράζουν και τα τελευταία μονοπάτια της συναίνεσης, της υπέρβασης και των συμμαχιών που απαιτούνται για να υπάρξουν οι όποιες αλλαγές.

Ο τόπος έχει παρόν όπως είχε και παρελθόν. Η ισοπέδωση των πάντων αλλά και αλαζονικά σύνδρομα το μόνο που θα καταφέρουν είναι τον  κατακερματισμό δημοτικών ομάδων αλλά και τον αρνητικό αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι επόμενες Δημοτικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον τόπου. Η Έδεσσα θα πρέπει να επιλέξει ταυτότητα έχοντας ως προμετωπίδα το αγροτικό προϊόν και να επενδύσει στον τουρισμό. Να δώσει ονομασία προέλευσης στα αγροτικά προϊόντα και να επιλέξει τον γαστρονομικό τουρισμό για τον τόπο, προσελκύοντας αρχικά πολίτες από όλη την Χώρα.

Η Έδεσσα χρειάζεται μια νέα ομάδα που θα προέρχεται από ενεργούς πολίτες χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα, που σκοπό και στόχο θα έχει την πολιτική αλλαγή και όχι την καρέκλα, αλλά και την βελτίωση και την αναβάθμιση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής.

Μια ομάδα που δεν θα ασχολείται με τα μικρά αλλά και με τους εν ενεργεία πολιτικούς παράγοντες, παρά μόνο με την κατάθεση νέων προτάσεων για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από πολύ δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more