Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τι να κάνεις όταν είσαι στην Πάτρα

 




Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, που σφύζει από ζωή. Είναι γεμάτη φοιτητές και ως εκ τούτου προσφέρει πλούσια νυχτερινή ζωή. Είναι γνωστή για το λιμάνι της που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία, αλλά και για το ξέφρενο καρναβάλι της. Βρίσκεται σχεδόν 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, γεγονός που την κάνει ιδανικό προορισμό για διακοπές, ακόμη για ημερήσια εκδρομή ή Σαββατοκύριακο. Δες τι μπορείς να κάνεις κατά την επίσκεψή σου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

1.    Καρναβάλι

 

Αν επιλέξεις να επισκεφτείς την Πάτρα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού, τότε σίγουρα θα περάσεις καλά. Η πόλη εκείνες τις μέρες είναι πιο ζωντανή από ποτέ και τα ξενοδοχεία στο κέντρο στην Πάτρα είναι γεμάτα, οπότε θα χρειαστεί να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου γι αυτή την περίοδο. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με την παρέλαση και τις εντυπωσιακές στολές, όπου θα καταλάβεις ακριβώς τι σημαίνει πάρτι. Το βράδυ γίνεται χαμός και όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα. Θα περάσεις 2-3 μέρες με ξέφρενο γλέντι.

 

2.    Αξιοθέατα

 

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας δεν έχει να προσφέρει μόνο διασκέδαση. Το κάθε άλλο έχει και πολλά αξιοθέατα. Το πιο γνωστό, ίσως, είναι το φαντασμαγορικό θέατρο «Απόλλων», που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Το κτίριο αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι και έχει διατηρηθεί από το 1872. Εξαιρετικά γνωστά είναι και τα λουτρά χαμάμ, τα οποία λειτουργούν από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, δεν μπορείς να μην επισκεφτείς το Κάστρο της Πάτρας. Αυτό βρίσκεται στο Παναχαϊκό όρος, σε χαμηλό λόφο και δεσπόζει επιβλητικό.

 

3.    Παραλίες

 

Η Πάτρα διαθέτει πολλές παραλίες για όλα τα γούστα, οικογενειακές, νεανικές και απομονωμένες. Αν την επισκεφτείς καλοκαιράκι, δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Αφού κλείσεις την διαμονή σου σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία της Πάτρας, πήγαινε να κάνεις την βουτιά σου στον Πατραϊκό κόλπο. Έξω από την πόλη, όχι σε τόσο μακρινή απόσταση, θα βρεις παραλίες με Γαλάζια Σημαία, όπως η Καλόγρια και η Αλυκή.

 

4.    Διασκέδαση

 

Όντας φοιτητούπολη, η Πάτρα διαθέτει έντονη ζωή. Θα βρεις τα πάντα από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι bar και club. Κεντρικός σημείο για την διασκέδασή σου είναι η Πλατεία Γεωργίου. Ως κεντρική πλατεία έχει φυσικά πολλά μαγαζιά γύρω της που είναι πάντα γεμάτα. Όποιος τύπος διασκέδασης και να σ' αρέσει είναι σίγουρο ότι θα τον συναντήσεις εδώ.

 

5.    Διαμονή

 

Η Πάτρα έχει πολλά ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες. Ακόμη και αν αποζητάς διαμονή 5 αστέρων, μπορείς να την απολαύσεις σε αχτύπητες τιμές. Φρόντισε να βρεις ένα καλό ξενοδοχείο και να απολαύσεις το ταξίδι σου

 

Η Πάτρα είναι ένας προορισμός που έχει όλα τα απαραίτητα προκειμένου να περάσεις αξέχαστα. Μην χάσεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more