Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ξαφνικά πολυμελής οικογένεια; Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου τώρα

 



Όταν σκεφτόσουν να δημιουργήσεις μία οικογένεια, είναι πολύ πιθανό να είχες κατά νου μια σταδιακή αύξηση των μελών της. Δεν είναι απίθανο, όμως, η οικογένειά σου να απέκτησε με μιας δύο ή τρία νέα μέλη. Αν η μετακόμιση δεν είναι στα άμεσα πλάνα σου ή απλά ψάχνεις πώς να βελτιστοποιήσεις το σπίτι σου για τις νέες ανάγκες, σου έχουμε λύσεις.

Δεδομένου ότι θα κάνεις μεγάλης κλίμακας αλλαγές, έχουμε μερικές προτάσεις που θα διευκολύνουν τη συνύπαρξη αυτής της νέας και όμορφης ομάδας. Ας τις δούμε αναλυτικά.

1.    Open plan διαρρύθμιση

Σίγουρα το είχες σκεφτεί ήδη. Μερικοί από τους τοίχους του σπιτιού σου περιορίζουν τις κινήσεις της οικογένειας, αλλά και το οπτικό της πεδίο. Σκέψου τον χώρο του σαλονιού – τραπεζαρίας και της κουζίνας ως ενιαίο, και δες πόσο σε συμφέρει. Πρώτα από όλα, τα παιδιά θα νιώθουν ελεύθερα να παίζουν σε έναν μεγάλο χώρο (και όχι, δεν εννοούμε αυτόν της κουζίνας). Δεύτερον, από την κουζίνα θα έχεις τη δυνατότητα να επιτηρείς, να επικοινωνείς και να φροντίζεις τα παιδιά, έχοντας άμεση επαφή μαζί τους.

2.    Επένδυση στην ποιότητα επίπλων

Μπορεί ως εργένηδες να κάνατε εκπτώσεις στην ποιότητα των επίπλων που αγοράζατε. Όμως, τα δεδομένα μιας πολυμελούς οικογένειας δεν «σηκώνουν» εκπτώσεις. Πέρα από το ότι τίθεται θέμα ασφαλείας, τίθεται και θέμα οικονομικό. Δεν μπορείς να αγοράζεις συνέχεια π.χ. έναν αμφιβόλου ποιότητας καναπέ, όταν τα έξοδα για τη φροντίδα των παιδιών «τρέχουν». Επίσης, δεν γίνεται να διακινδυνεύεις την ασφάλεια των παιδιών σου, εφόσον γνωρίζεις ότι από παντού μπορεί να προκύψει η «αναποδιά». Επένδυσε, επίσης, σε καλά στρώματα ύπνου. Θα χρειαστείς πολλή και ποιοτική ξεκούραση για το επόμενο διάστημα.

3.    Αντλία θερμότητας

Ακόμα κι αν έχεις σε κάθε δωμάτιο θερμαντικά σώματα https://www.caloria.eu/ , είναι λογικό να νιώθεις ότι το σπίτι σας «μπάζει», όταν πλέον επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες. Μια αντλία θερμότητας https://www.caloria.eu/category/proionta/antlies-thermotitas/ συνδέει όλα τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σας, κι εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή θέρμανσή του. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η αντλία θερμότητας μετατρέπει τον εξωτερικό ψυχρό αέρα σε θερμότητα για το εσωτερικό του σπιτιού. Ανάλογη μέριμνα υπάρχει και για τους θερινούς μήνες, αφού η αντλία θερμότητας ενισχύει το «έργο» των κλιματιστικών για δροσιά, λειτουργώντας αντίστροφα. Μιλάμε, δηλαδή, για μια αλλαγή που συμφέρει όλο τον χρόνο, όπως και οι προηγούμενες δύο που προτείναμε.

Καλορίζικο το κάθε νέο μέλος της οικογένειάς σου. Υποδέξου τα, όσα κι αν είναι, χωρίς φόβο. Για σιγουριά, φρόντισε να παρέχεις σε κάθε ένα από αυτά ασφάλεια, και χαρούμενες αναμνήσεις με φόντο ένα υπέροχο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more