Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Επιστολή-καταπέλτης από τον Γ. Απατσίδη στην Εισαγγελία: «Στην Ελλάδα παραπέμπονται μόνο όσοι κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς»

 


Επιστολή-καταπέλτης από τον Γ. Απατσίδη στην Εισαγγελία: «Στην Ελλάδα παραπέμπονται μόνο όσοι κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς»

Οργισμένη επιστολή προς την Εισαγγελία απέστειλε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, με αφορμή την καταδίκη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος – όπως χαρακτηριστικά τονίζει – και αφού έχει προηγηθεί απαλλακτικό βούλευμα για τους “πρωταγωνιστές” 52 φορολογικών και άλλων επανελέγχων, γνωστών υποθέσεων που έχουν απασχολήσει και την κοινή γνώμη και οι οποίες προδήλως έχουν βλάψει – όπως καταγγέλλει- το δημόσιο συμφέρον.

Η επιστολή του Γ. Απατσίδη:

Κυρία Εισαγγελέα, Αναγκάζομαι να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή μου διότι κάποια στιγμή πρέπει η Εισαγγελία να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και των μαρτύρων που κακοποιήθηκαν δικαστικά όπως και οι δικηγόροι τους για να τα αναδείξουν.  Όπως γνωρίζετε, εξεδόθη το ήδη αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη και μέλη την κυρία Αλεξάνδρα Καζάρα και Εισηγήτρια την κυρία Νίκη Ρεβύθη, ήδη 32η Ανακρίτρια Αθηνών.

Το βούλευμα αυτό ήταν απαλλακτικό για τους κατηγορουμένους με ένα σκεπτικό άκρως προκλητικό και σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, κόντρα στην Εισαγγελική Πρόταση του κ. Ιωακείμ Κασωτάκη που ήταν παραπεμπτική. 

Το βούλευμα αυτό όπως κατήγγειλα άμεσα θα ήταν απαλλακτικό, όπως είπε ο βασικός κατηγορούμενος και οι δικηγόροι του, ένας εκ των οποίων πρώην Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, σε δημόσια συνεδρίαση δικαστηρίου πριν εκδοθεί, γνωρίζοντας παρανόμως και το όνομα της εισηγήτριας κυρίας Νίκης Ρεβύθη.

Για όσα έγιναν σε εκείνη τη δίκη που παρανόμως αναβλήθηκε υπεβλήθη εναντίον μου έγκληση από τον βασικό κατηγορούμενο η οποία αντί να αρχειοθετηθεί άμεσα, κλήθηκα σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων και μέχρι και σήμερα το Πρωτοδικείο δεν έχει εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία για χορήγηση των πρόχειρων πρακτικών, με ό, τι αυτό σημαίνει για την πιθανότητα νόθευσής τους στο μεσοδιάστημα.

Όπως επίσης γνωρίζετε πρόσφατα το Ι Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών αθώωσε τον βασικό κατηγορούμενο για τα εγκλήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας μάρτυρα και σε βάρος μου, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση και με συμμετέχουσες δύο προδήλως εξαιρετέες δικαστικές λειτουργούς που απέκρυψαν λόγους εξαιρέσεώς τους, την κ. Μ. Παπαχατζάκη και την κ. Μ. Γκιαούρη, ενώ είχε υποβληθεί εναντίον τους αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν.

Κατά της εν λόγω απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον Εισαγγελέα Προσδιορισμού, κ. Δαυίδ Τριανταφύλλου, ο οποίος λειτούργησε έντιμα και ορθά, αντιλαμβανόμενος την εξόφθαλμη αδικία.  Ήδη χθες το Ε’ Τριμελές Πλημ-κείο Αθηνών κήρυξε ενοχή την εντολέα μου κυρία Ασπασία Μαλαγάρη, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση του βασικού κατηγορουμένου, η οποία έγκειται στην φράση της, πριν 15 χρόνια περίπου, ότι εκείνος προέβη σε επανελέγχους, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, όπως άλλωστε έκριναν επανειλημμένως εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, όπως η κ. Πόπη Παπανδρέου, η κ. Ελένη Ράικου, και πολλοί άλλοι ων ουκ έστι αριθμός, πολλοί εκ των οποίων όπως η έντιμη Ανακρίτρια κυρία Ρέα Κατσίβελη και η έντιμη Εισαγγελέας κυρία Αρετή Σκαφίδα καταμηνύθηκαν προπετώς και προκλητικά σε πειθαρχικό επίπεδο από τον βασικό κατηγορούμενο, σε βάρος του οποίου είχαν επιβάλει τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 800.000 ευρώ.

Άλλωστε, το κατάπτυστο βούλευμα, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, αφενός αποδέχεται ότι έγιναν επανέλεγχοι, αφετέρου δέχθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώθηκε άμεσα, επειδή υπήρχε η τελική κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εάν κάποιος μπορεί να το διερμηνεύσει. Συνεπώς, όσα κατέθεσε η κ. Μαλαγάρη που σημειωτέον έγινε Γενική Διευθύντρια της Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών με ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, ήταν αληθή και με ακλόνητη πεποίθηση αληθείας.

Παρόλα αυτά, το Ε’ Τριμελές Πλημ-κείο Αθηνών της 28.6.2022 , στο οποίο δεν παραστάθηκα εγώ ως συνήγορος υπεράσπισης,  κήρυξε ένοχη εν γνώσει του μια καταφανώς αθώα γυναίκα, θύμα συνεχιζόμενης δικαστικής κακοποίησης, αφού πρώτα δήλωσε αποχή η κυρία Αλεξάνδρα Καζάρα, που δεν ήθελε να αποκαταστήσει μια αδικία στην οποία προφανώς εν γνώσει της συμμετείχε.

Όπως τέλος γνωρίζετε υπάρχουν τουλάχιστον 12 δικογραφίες που είχαν ανασταλεί κατ’ άρθρο 59 ΚΠΔ, μέχρι του αμετάκλητου πέρατος της δικογραφίας των φορολογικών και διαχειριστικών επανελέγχων. Οι δικογραφίες αυτές πρέπει επιτέλους να συσχετιστούν μεταξύ τους και να γίνει επεξεργασία τους από έναν έντιμο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος να αποφανθεί εάν θα αρχειοθετηθούν, όπως πρέπει, ή θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο στην ίδια δικάσιμο, ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες ότι στην Ελλάδα παραπέμπονται μόνο όσοι κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς.

Οφείλετε σας παρακαλώ να προστατεύσετε τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο την κ. Μαλαγάρη, την οποία η Δικαιοσύνη, για να καλύψει απίστευτα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, τα οποία ουδόλως διερεύνησε ορθά η γνωστή σε όλους Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς κυρία Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου, θυσίασε στον βωμό ανθρώπου που αποδεδειγμένα έχει υποβάλει άπειρες ψευδείς εγκλήσεις, τις οποίες πλέον υποστηρίζει, με θράσος, έχοντας ως όπλο του το κατάπτυστο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, που εν ολίγοις έκρινε ότι με εντολή επανελέγχου δύναται να γίνεται εισήγηση να διαγράφονται πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Και σίγουρα όχι για τους φτωχοδιαβόλους.

Επειδή η εντολέας μου βρίσκεται σε απόγνωση και δεν θα είναι απίθανο να αυτοκτονήσει, όπως έγινε με τον ελεγκτή της υπόθεσης Alter, και την απόπειρα αυτοκτονίας του υπαλλήλου της Novartis, παρακαλώ πολύ για τις νόμιμες ενέργειές Σας. Επιτέλους η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδείξει ότι δεν σφάζεται στην ποδιά όσων απειλούν βασικούς μάρτυρες υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Εκτός κι εάν έχει επιλέξει να δείξει το τιμωρητικό της πρόσωπο σε όσους τόλμησαν να ανοίξουν το στόμα τους, για να παραμείνει για πάντα κλειστό.

Σε ό, τι με αφορά, έχοντας λάβει έγκριση να λάβω αντίγραφα της δικογραφίας των φορολογικών και διαχειριστικών επανελέγχων, από έντιμη δικαστική λειτουργό, που δεν φοβήθηκε να φυλακίσει τους εμπόρους ηρωίνης του Noor1, τους οποίους κάποιοι άλλοι αντιμετώπισαν με δικαστικό προδέρμ,  αθωόντας με ελαχιστότατες αμφιβολίες και χορηγώντας αφειδώς ελαφρυντικά, δεν πρόκειται ούτε να πτοηθώ ούτε να φοβηθώ ούτε να υπαναχωρήσω, όποιες συνέπειες κι εάν μου επιφυλάσσουν εισαγγελικοί λειτουργοί τύπου Αναστασίας Μασούρα, που δεν προσέβαλε το κατάπτυστο βούλευμα, εν γνώσει του απερχόμενου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος πριν αποχωρήσει καλό θα ήταν να περισώσει την verlohrene ehre της Δικαιοσύνης.

Γιάννης Απατσίδης  Δικηγόρος Γενικής Διευθύντριας Οικ/κής Επιθεώρησης Υπουργείου Οικονομικών Κυρίας Ασπασίας Μαλαγάρη

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more