Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Το προεκλογικό άλλοθι για τις λακκούβες στον Δήμο Πέλλας τελείωσε με τα έργα του φυσικού αερίου*


Το προεκλογικό άλλοθι για τις λακκούβες του Δήμου Πέλλας ήταν τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη. 

Έλα όμως που ήρθαν τα έργα του φυσικού αερίου και ανοίχτηκε όλη η πόλη για να περάσουν τους αγωγούς. Το πότε θα δούμε γεμάτους τους αγωγούς με αέριο είναι μια άλλη συζήτηση. Το μεγάλο πρόβλημα εδώ, όπως είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες, είναι οι ανωμαλίες στο αστικό οδικό δίκτυο των Γιαννιτσών. Προεκλογικά η απάντηση του Στάμκου σε αυτό το πρόβλημα ήταν οτι δεν αξίζει να στρώσει δρόμους γιατί τα έργα του φυσικού αερίο θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Ας πούμε οτι είναι μια καλή δικαιολογία αν και θυμίζει την δικαιολογία μικρού παιδιού που λέει οτι δεν θα στρώσω το κρεβάτι μου γιατι το βράδυ θα ξανα κοιμηθώ., αλλά θα την δεχθούμε.

Τώρα που τα έργα του φυσικού αερίου ολοκληρώνονται αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη δικαιολογία που γεμίζουν οι δρόμοι με περισσότερες λακκούβες και μπαλώματα. 

Τι πρόοδο να κάνει αυτός ο Δήμος και να οραματιστεί ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, πάρκα και εικόνες σύγχρονου αστικού ιστού εφόσον ακόμα δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, το οδικό. Και όχι δεν είναι ουτοπικό οικονομικά,  ας πάρουν παραδείγματα από άλλες πόλεις. Η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2021 είχε ασφαλτωστρώσει πάνω απο 100 δρόμους σε διάφορες συνοικίες ανατολικά και δυτικά. Ουτε καν στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει, δηλαδή μετάφραση, ούτε καν σαν σκέψη για το έτος 2022. 


Το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο αν αναλογιστείς οτι οι αντιπολιτεύσεις που θέλουν να πάρουν τον Δήμο Πέλλας νομίζουν οτι θα πείσουν τον πολίτη μόνο με την παρουσία τους στα πανηγύρια. Τα προβλήματα ειναι εκεί έξω και περιμένουν να λυθούν. Είναι ζήτημα καθημερινότητας, ζήτημα οδικής ασφάλειας και εν τέλει ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας που δεν βλέπω απο κανέναν να θίγει και να έχει στρατηγική ατζέντα για το 2023-2028. 

Τώρα που θα έχουμε αλλαγές στις έδρες και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος κάποιον βουλευτών της Πέλλας ας το σκεφτούν σοβαρά να διεκδικήσουν τον Δήμο. Έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, στενές επαφές στην Περιφέρεια, καλές σχέσεις στην Αθήνα και σίγουρα πολύ περισσότερη όρεξη, γιατί όχι!


* του Τόνι Λάμπρου 
υπ. MA Στρατηγικές Σπουδές και Διεθνή Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more