Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Επιστολή Σταμενίτη στον ΥΠΑΑΤ για αποζημιώσεις στο ροδάκινο λόγω των βροχοπτώσεων.

 



Με σημερινή (22.08.2022) του επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θίγει εκ νέου το ζήτημα των μεγάλων ζημιών στις καλλιέργειες ροδακίνου (νεκταρίνια, επιτραπέζια και βιομηχανικά) λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Βουλευτής τονίζει ότι στις βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια, έρχονται να προστεθούν και οι τελευταίες του Αυγούστου, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ποικιλιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να εξεταστεί ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του, οι ενέργειες του ΥΠΑΑΤ θα πρέπει να είναι άμεσες προκειμένου να ανακουφίσουν την αγωνία των παραγωγών, οι οποίοι φέτος αντιμετωπίζουν πλήθος δυσκολίων και λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην εμπορία και διακίνηση των ροδακίνων (βιομηχανικών), ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για θεσμική αντιμετώπιση του με σκοπό τη θωράκιση της παραγωγής του βιομηχανικού ροδάκινου και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Σταμενίτης συμμετείχε στη συνάντηση της 30ης Ιουνίου 2022 που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ και αφορούσε τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί από τις μέχρι πρότινος βροχοπτώσεις ενώ σε συνάντηση του στη Βουλή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά είχε ενημερώσει και για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου που δημιούργησαν προβλήματα. Σε συνέχεια λοιπόν αυτών των ενεργειών ο Βουλευτής απέστειλε σήμερα επιστολή και για τις ζημιές των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις περασμένες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more