Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Απάντηση δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου στο άρθρο με τίτλο « Η αυτοκτονία του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»

 


Αγαπητέ κύριε Δημητριάδη και σεβαστό αναγνωστικό κοινό της “Άποψης Πέλλας”.


Διάβασα με ενδιαφέρον το τελευταίο άρθρο σας για τις προοπτικές της παράταξης ΠΕΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Με εντυπωσίασε η αντιφατικότητά του. Από τη μια η νηφαλιότητα στην εξιστόρηση και στην κριτική ανάλυση, όπου διέκρινα τη δική σας πένα,  και από την άλλη η αντιπολιτευτική συνθηματολογία που δεν φαίνεται να ταιριάζει ούτε στην “Άποψη”, ούτε στους σοβαρούς της αναγνώστες.

Εξηγούμαι: Για το “φτωχό έργο που γίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλμού”, το ζήτημα είναι φανερό: λείπει η προβολή του έργου, ομολογώ με δική μου ευθύνη. Είμαι, επομένως, στη διάθεση σας για μια αναλυτική έκθεση όσων ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και σχεδιάζουμε.

Εκεί όμως που φαίνεται πραγματικά δια γυμνού οφθαλμού η παραπλανημένη σας πληροφόρηση είναι η φράση “με τα δελτία τύπου κατακεραυνώνει την αντιπολίτευση, υιοθετώντας πολωτικούς, κινδυνολογικούς και παρελθοντικούς τόνους που ουδεμία σχέση έχουν με την νέα εποχή μας”. 

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει!  Απαντάμε - και μάλιστα όχι σε όλα - τα μηδενιστικά, δυσφημιστικά, κινδυνολογικά και … απολύτως παρελθοντικά φληναφήματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της μείζονος.  Και απαντάμε πάντα με επιχειρήματα, με στοιχεία, με γεγονότα, γιατί σεβόμαστε τους δημότες-αναγνώστες. 

Είμαι και πάλι στη διάθεση σας να συζητήσουμε ένα-ένα τα θέματα και να ενημερώσουμε το κοινό σας σωστά.

Τέλος, θα σας παρακαλούσα να γνωρίσετε από πιο κοντά τους λαμπρούς ανθρώπους αυτής της παράταξης- πραγματικές προσωπικότητες όλες και όλοι τους-  όχι κατά δήλωση, αλλά όπως προκύπτει από τα πεπραγμένα και τη δημόσια στάση τους. 

Διάβαζα προχθές μια συνέντευξη καλού μου συνεργάτη, αντιδημάρχου και χαιρόμουν τον άνθρωπο. Παραθέτω απόσπασμα:
“Καλά κάνουν και κάνουν κριτική, αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης και έτσι γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Άλλο κριτική ουσίας όμως και άλλο κριτική μηδενιστική, για φτηνή επίδειξη ενδιαφέροντος για τους δημότες και τον τόπο μας. Η κριτική ουσίας σημαίνει ότι μελετάμε το θέμα, γνωρίζουμε τις συνθήκες και προτείνουμε λύσεις. Η φτηνή κριτική δεν χρειάζεται τίποτε από αυτά, ένα κινητό, λίγη ανευθυνότητα και πολύ λαϊκισμό χρειάζεται!”

Mε τέτοιους άξιους ανθρώπους, κύριε Δημητριάδη, αυτή η δημοτική αρχή θα συνεχίζει πεισματικά το έργο της. Και από τέτοιους ανθρώπους θα πλαισιώνεται η παράταξη μας όταν θα έρθει η ώρα.

 Όσο για τη βιασύνη να ξεκινήσουμε τις προεκλογικές κοκορομαχίες από τώρα, έχω μια μόνο φράση:  βιάζονται μόνο όσοι διψούν για καρέκλα και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο καθήκον τους μέρα με τη μέρα! 

 

Γρηγόριος Σ. Στάμκος

Δήμαρχος Πέλλας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more