Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Απάντηση του Χρήστου Δημητριάδη στην επιστολή του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου

 


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από  πολύ καιρό, μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο έστω και δημοσίως. Άλλωστε η υγειονομική κρίση ήταν απαγορευτική για δια ζώσης συναντήσεις. Δυστυχώς η νόσηση σας από τον covid 19  μας στέρησε την δυνατότητα στο παρελθόν να πραγματοποιήσουμε συνέντευξη όπως  σας είχα αιτηθεί για τα πεπραγμένα του Δήμου Πέλλας. Άλλωστε η εφημερίδα Άποψη Πέλλας που κυκλοφορεί απαρέγκλιτα εδώ και δέκα επτά χρόνια, τιμά το όνομα της και φιλοξενεί τις απόψεις όλων. Έτσι ποτέ δεν περιορίσαμε την φωνή σας ούτε αποκλείσαμε δράσεις σας.

 

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε του Δήμου Πέλλας,  Η προσέγγιση μου αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Δήμο Πέλλας, έχει ως στόχο να δημοσιοποιήσει το σύνολο των απόψεων που λαμβάνουμε, από τις πηγές μας, αλλά και το αναγνωστικό μας κοινό.

Προσπαθήσαμε, όσο είναι δυνατόν να αγγίξουμε την πραγματικότητα των γεγονότων, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι κάθε τι αντικειμενικό για μας, είναι υποκειμενικό για άλλους.
Μέσα λοιπόν, από αυτή την " αντίθεση" και με την έννοια ενός γόνιμου διαλόγου, είμαστε βέβαιοι ότι θα προκύψει κάτι θετικό. Πάντως γενικότερα οι συγγραφές των άρθρων μου, αποτελούν απόψεις μου που ίσως είναι υποκειμενικές, αλλά σίγουρα προσωπικές. Δυστυχώς κατά την συγγραφή του τελευταίου μου άρθρου, λησμόνησα να βάλω αντιπολιτευτόμετρο για να μετρήσω τον βαθμό της κριτικής μου. Αλλά η κριτική νομίζω όσο σκληρή ή άδικη και αν δείχνει, μέσα από τις  σελίδες της Άποψης, πάντα είναι συνοδευόμενη από έκδηλο δημοσιογραφικό  ενδιαφέρον και κοινωνικές ανησυχίες για μέλλον αυτού του τόπου. 

 

Σε αυτό τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε . Στην δημοσιογραφική μου παρουσία ποτέ δεν υπήρξα διαδρομιστής Δημαρχιακών Μεγάρων ή δημοσιοσχεσίτης. Θεωρώ πως ο Δημοσιογράφος πρέπει να έχει κρατά αποστάσεις  από  την εκάστοτε εξουσία, να εκφράζει τις απόψεις του και πως χωρίς δόλο  και σκοπιμότητα, προτιμότερο είναι να αδικήσει κάποιον για αυτά που έκανε, παρά να τον  ευνοήσει για αυτά που δεν έκανε. Άλλωστε  τελικός  κριτής είναι ο πολίτης που σας έχει οδηγήσει τρεις φορές στον Δημαρχειακό θώκο ενώ στηρίζει και εμάς για την απαρέγκλιτη πορεία μας, από  το 2005 μέχρι σήμερα. Θεωρώ πως η αδέσμευτη πορεία μου μέσα από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν μου επιτρέπουν να εφευρίσκω τσιτάτα ή να επιβάλω αντιπολιτευτικές συνθηματολογίες στους φερόμενους ανθυποψηφίους σας. Αυτή είναι δουλειά άλλων. Η εν λόγω στάση ζωής μου με οδήγησε το 2010 στο κέντρο  Φιλίππειο που είχατε καλέσει πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα σας, πριν η ΝΔ σας δώσει την στήριξη, να είμαι παρών και  να υπογράψω την δήλωση υποστήριξης σας αν και δεν είχαμε προσωπική σχέση…

Με χαρά λοιπόν, θα αναμένω μαζί με τους συνεργάτες μου, αυτό τον διάλογο, που σαν στόχο θα έχει την αντικειμενική, το τονίζω αυτό, ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού.
Ευχόμενος υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας, σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας και προσδοκώ να τα πούμε σύντομα από κοντά.

Μετά τιμής
Χρήστος Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more