Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Τολμηρά

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιάννης Γιαννάκης

ggtolmiros@hotmail.com


ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…

Αυτή τη φορά τα καλά νέα τα έφερε ο Πρόεδρος της Βουλής  κ. Κ. Τασούλας και είναι ο περιβόητος άξονας Ιωαννίνων-Κακαβιάς, ο οποίος μπαίνει σε γραμμή δημοπράτησης, αφού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2022-2027. Αυτός ο δρόμος θα φέρει πιο κοντά και την Κεντρική Μακεδονία στην Αλβανία και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό είτε με τουρισμό είτε με τα αγροτικά προϊόντα

ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ…

Ο κ. Τασούλας σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων «ξεδίπλωσε» μια σειρά έργων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της Χώρας  γενικότερα αλλά και κάποιες περιφ΄ρειες όπως η Κεντρική Μακεδονία. Ξεχωρίζει αυτό για το οποίο τόσο καιρό γίνεται λόγος και είναι ο άξονας που συνδέει Ιωάννινα-Κακαβιά και, μέσω του άξονα που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό από Αλβανικής μεριάς, θα φτάνει κανείς στο Μαυροβούνιο. Αναμένουμε να δούμε την υλοποίηση!

Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ…

Τα δύο παιδιά του αεροπόρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας το καλοκαίρι στη Σάμο, υιοθέτησε η Ελληνική Βουλή, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Κώστα Τασούλα. Πρόκειται για μια πράξη αλτρουισμού που ακόμη υπάρχει στις μέρες μας. Ο εκλιπών που είχε καταγωγή από Γοργόμυλο και φεύγοντας τόσο άδικα και τόσο νωρίς, άφησε πίσω δύο παιδιά τα οποία θα τύχουν της προστασίας της Ελληνικής Βουλής μέχρι την ενηλικίωσή τους.

❁ Η ΔΕΘ…

Το επόμενο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο τα αυτιά και τα μάτια των Ελλήνων θα είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη όπου κλείνει η  ΔΕΘ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ως είναι γνωστόν, τα εγκαίνια γίνονται από πρωθυπουργό και εφ’ όσον αυτή την στιγμή πρωθυπουργός είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, αυτός έχει και τον πρώτο λόγο. Πάντα όμως κλείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έχει ιδιαίτερη σημασία να τον ακούσουμε τι θα πει... 

■ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ…

Έχουν ακουστεί πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το τι θα πει ο κος Τσίπρας σε μια περίοδο που τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσον αφορά την οικονομία και το ζητούμενο είναι το πως θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα, αν ο λαός τον επιλέξει. 

❖ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ…

Καύσιμα, ενέργεια, επιδημία, μεταναστευτικό, παρακολουθήσεις, θα είναι τα κύρια ζητήματα που θ’ απασχολήσουν τους πολίτες, κάτι που θα προσδιορίσει ίσως και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Καλείται ο κος Τσίπρας  να βάλει τις προτεραιότητες έτσι ώστε οι Έλληνες να βγάλουν πιο ανώδυνα κι αυτό το χειμώνα αναμένοντας να δούμε αν θα προκαλέσει τον  Κυριάκο Μητσοτάκη να παρατηθεί ώστε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές...

❁ Ο… ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Φυσικά και κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, που το τελευταίο διάστημα δε είναι και στα καλύτερά τους. Οι «γείτονες» προσπαθούν να καλύψουν την κακομοιριά τους ρίχνοντας το ανάθεμα στην Ελλάδα, ενίοτε θυμίζοντάς μας τι έγινε το 1922 που κατά μία προοδευτικιά Ελληνίδα καθηγήτρια, έγινε ένας απλός συνωστισμός! Μιλάνε οι Μογγόλοι για ιστορικές στιγμές στην περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας τι θα για αυτές τις σχέσεις; Ερντογάν γιοκ; Ή κάτι άλλο; 


 ❖ Η ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ…

Εκφράζει την βεβαιότητα ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι εκείνος ο εκλεκτός του Ελληνικού λαού και θα είναι εκείνος που θα έλθει να ξανακυβερνήσει τη χώρα για να ολοκληρώσει το έργο (της καταστροφής)! που το άφησε στη μέση. Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα που προεξοφλεί νίκη βρέξει-χιονίσει, διότι ο τόπος δεν χόρτασε Πολάκη και Θεανώ! 

❁ ΤΑ ΕΜΠΛΑΣΤΡΑ…

Προσέξτε όμως. Η ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) δεν θα είναι ίδια με την πρώτη. Τώρα ξέρουνε πού και πώς πονάνε οι Έλληνες και έχουμε ανάλογα έμπλαστρα για θεραπεία. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση μέσω της αλλαγής εκλογικού νόμου του δίνει μπόνους 50 εδρών για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκείνος, ο Αλέξης, αρνείται να συμβάλλει σε μια τέτοια πράξη… αντιδημοκρατική! 

■ ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ…

Αυτοπαραμυθιάζονται  εκεί στον χώρο της αντιπολίτευσης και ο Αλέξης είναι ο πρώτος παραμυθάς, που την έχει δει ηγέτης πολλών καρατιών. Εδώ και σαράντα μήνες περίπου ονειρεύεται επιστροφή στην εξουσία χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα σε σκέψεις, οράματα και πρόσωπα! Με Τζανακόπουλους και Θεοχαρόπουλους που νομίζουν ότι είναι εκείνοι οι εκλεκτοί της Ελληνικής κοινωνίας καμία τύχη δεν πρόκειται να έχει αυτό το μείγμα της ακροδεξιοκεντροακροαριστεράς! Έχουν παρελθόν και είναι τέτοιο που προδικάζει ή καταδικάζει το μέλλον τους! 

❖ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;

Φαντάζεστε να είχαμε τον Αλέξη τώρα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να μας θυμίσει την Σμύρνη του 1922-23; Ένας Τσίπρας που από Γεωγραφία ήταν μπιτ σκοπέντρας και νόμιζε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Κάτι τέτοια είχε ακούσει ο Ερντογάν και λέει να τα φέρει στη Σαρωνίδα και δίπλα από τον εξοχικό του Αλέξη!

❁ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ!

Ήθελαν ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα και γι’ αυτό το 2015 άνοιξαν τα σύνορα και 800.000 λαθραίοι πλημμύρισαν τη χώρα! Τους ενοχλεί ακόμη και ο φράχτης, γι’ αυτό ζητούν ανοικτά σύνορα!

■ Η ΜΑΡΙΑ!..

Επί μια εβδομάδα έκλαιγαν και μοιρολογούσαν τη μικρή Μαρία που έχασε τη ζωή της στη «βραχονησίδα» του Έβρου και το τι άκουσε η κυβέρνηση από τους προοδευτικάριους δε λέγεται. Τελικά μούφα η «απώλεια» της Μαρίας, αφού και η μάνα της δήλωσε άγνοια για την ύπαρξή της!

❖ ΤΟ ΛΑΔΙ… 

Το είπε ο γιός πρώην Τούρκου πρωθυπουργού! «Αφήστε πρώτα να φύγει από πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και μετά ένα βράδυ να κάνουμε επίθεση στα Ελληνικά νησιά»! Καταλάβατε τώρα; Η απάντηση είναι μία. «Πάρτε λάδι κι ελάτε ένα βράδυ»!

❁ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ…

Δούρειο ίππο θεωρεί τη συνεργασία των Υφαντή-Μαντά (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της ψυχικής υγείας) το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Χρεώνοντάς τους τη συνεργασία ψυχιατρικής του ΠΓΝΙ με την ΕΠΡΟΨΗ! Κοιτάξτε που τα αριστερά κόμματα τρώγονται μεταξύ τους για… ψυχιατρικούς λόγους. Ένας ψυχίατρος μήπως να τους δει όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more