Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΈΔΕΣΣΑ: ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΜΝΉΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ.



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Έδεσσα, το πρόγραμμα τιμής στην μνήμη της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η επιμνημόσυνη δέηση, για τα θύματα της θηριωδίας των Τούρκων, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, παρουσία των βουλευτών Γιώργου Καρασμάνη, Διονύση Σταμενιτη, Λάκη Βασιλειάδη καί Θεοδώρας Τζάκρη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δανη Τζαμτζη, του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, του Στρατηγού Διοικητή της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Άρη Ηλιόπουλου, του Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας Πέτρου Περδικάτση, του Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατικών Ν.Πελλας Αντώνη Μουράτογλου, εκπροσώπων του Συλλόγου και ποντιακών σωματείων και πλήθους κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζης, ήταν αυτός, που μίλησε για τις στιγμές, που έφεραν την Μικρασιατική Καταστροφή.
Αμέσως μετά, στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, που βρίσκεται στο πάρκο του "Μεγάλου Αλεξάνδρου ", οι προαναφερθέντες κατέθεσαν στεφάνια.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν στο Παρθεναγωγείο, όπου η Δρ. Αγνή Κολιαδημου, μίλησε στους παρευρισκόμενους με θέμα "Εις μνήμην... Ένα οδοιπορικό στον μαρτυρικό Σεπτέμβριο της Σμύρνης 100 χρόνια μετά "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more