Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τολμηρά

 
ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ…

Έβαλε λουκέτα και κλειδαμπάρωσε απ’ όλους τις πλευρές τη Μονή Βελλάς ο μητροπολίτης Μάξιμος, για ν’ αποφευχθεί το πλιάτσικο. Μπορεί να το κατάφερε, έστω και κατόπιν πλιάτσικου. Όμως το «πλιάτσικο» με την κατάργηση της σχολής, δεν το απέφυγε! Όλα τ’ άλλα μόνο ιστορική αξία έχουν…


❖ ΤΙ ΘΕΤΕ;

Φωτοβολταϊκά δε θέτε, υδροηλεκτρικά δε θέτε, ανεμογεννήτριες δε θέτε, λιγνίτες δε θέτε… τότε τι θέτε; Πως θα έχουμε φτηνή ενέργεια; (θυμήθηκα Γκιωνάκη) 


❖ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή, οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει και πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν στην Αποκεντρωμένη, διαμαρτυρόμενοι για το «ανοσιούργημα» που θα έβαζε μπουρλότο σε γεωργία και κτηνοτροφία. Τελικά το αίτημα μη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών φαίνεται να έγινε αποδεκτό και η Αποκεντρωμένη έκλεισε την πόρτα! Το αν είναι οριστική η απόφαση ή όχι, θα το δούμε…

❁ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!

Επιμένει ο Ανδρουλάκης να μάθει το λόγο της παρακολούθησής του κι απ’ ότι φαίνεται θα μείνουμε κι εκείνος κι όλοι εμείς οι άλλοι μ’ αυτή την περιέργεια. Ο ίδιος πρέπει να γνωρίζει το λόγο, αλλά κάνει καυγά για να σηκώσει καπνό γύρω από το όνομά του, μπας και τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι. Εκείνοι που θα μείνουμε με την περιέργεια είμαστε εμείς, που έτσι κι αλλιώς θα θέλαμε να γίνουμε κοινωνοί.

■ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ…

«Καήκανε» τα αρχεία της παρακολούθησης, είπε προχθές στην εξεταστική επιτροπή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ. Εκείνος που πήρε βαθιά ανάσα είναι ο ίδιος ο Ανδρουλάκης κι εκείνος που τσουρουφλίζεται είναι ο Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται απολογούμενος για τον βίο και την πολιτεία του τα χρόνια της διακυβέρνησής του.  

❖ Ο ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ… 

Ήταν ο ίδιος ο Αλέξης πρωθυπουργός, όταν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Πιτσιόρλα, που διαχειρίζονταν περιουσίες, του Ελληνικού Δημοσίου. Ο ίδιος ο τότε προϊστάμενος της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, δημοσιογράφος Γιαννιώτης την καταγωγή, αποκάλυψε την παρακολούθηση του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ υπουργού Πιτσιόρλα, κάτι που ήταν εν γνώσει του ίδιου του Τσίπρα, αν και όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ έκανε το μ…κα! 

❁ ΞΥΝΟΝΤΑΙ!..

Να δείτε ότι από «δικαστές» θα βρεθούν κατηγορούμενοι, οι εσχάτως υπέρμαχοι του δικαίου και της νομιμότητας. Ξύνονται στην… γκλίτσα και θα υποστούν τις συνέπειες. Εκείνος ο κακόμοιρος ο Ανδρουλάκης τελικά, θα είναι το πολιτικό θύμα που μέχρι τώρα προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον δεν έχει παρουσιάσει χαλασιά του και απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή στην πρώτη εκλογή για να μην… ταλαιπωριέται με επαναληπτικές εκλογές! 

■ Η «ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ»…

Τελικά τι έγινε ρε παιδιά, με εκείνη την «βραχονησίδα» (έτσι ονόμασαν τη νησίδα τα Συριζόπουλα) στον Έβρο; Εκεί που ξεροστάλιαζαν 38 άμοιροι κυνηγημένοι από τις χώρες τους και που κατά τα Συριζόπουλα και όχι μόνο, η ΕΛΑΣ και ο στρατός καταδίκασαν σε θάνατο τη μικρή Μαρία και το έκαναν σημαία αντιπολιτευτική για λίγα λεπτά κομματικής σπέκουλας! 

❖ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ...

Το ξεσκέπασμα έγινε από την ίδια τη ΜΚΟ, που διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα και που ξεκαθάρισε ότι καμία Μαρία δεν πέθανε και σε καμία Ελληνική «βραχονησίδα» δεν κοντοστάθηκαν οι «λαθραίοι», αλλά σε τουρκική νησίδα ήταν όλοι αυτοί!

 ❁ Ο… ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!

Προσπαθούν να φορτώσουν συνεργασία ΝΔ, με το κόμμα κηραλοιφών του Βελόπουλου! Ποιοι; Εκείνοι που αγκάλιασαν σφιχτά τον Πάνο Καμμένο και τον έντυσαν στρατηγό και να πηγαινοέρχεται με το ελικόπτερο Βούλα-Πεντάγωνο!

 ■  Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ…

Έρχεται η πρώτη δημοσκόπηση λίγο πριν λίγο μετά τη ΔΕΘ και καταστρέφει το όνειρο και το παραμύθι που είχαν φτιάξει οι ΤσιπροΑνδρουλάκηδες. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Κυριάκος, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης και ρίχνει οκτώμιση μονάδες στο κεφάλι του Αλέξη σε πρόθεση ψήφου και 11 μονάδες σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός!  

❖ ΤΟ ΓΚΑΡΙΣΜΑ…

Γκαρίζει διαρκώς εδώ και πολύ καιρό ο Ερντογάν και οι δικοί μας αριστερούληδες «μούγκα στην στρούγκα»! Ούτε μια κουβέντα από το μεγάλο μαχητή πατριώτη Αλέξη, ο οποίος κρύβεται σε ζητήματα Εθνικά. Είναι αυτός που υιοθέτησε τον «θάνατο» της Μαρίας στη «βραχονησίδα» στον Έβρο που ήταν τελικά μούφα!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more