Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Βγήκε καπνός για την θέση του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής Έδεσσας

Έντονες διαμαρτυρίες και προσπάθειες πολιτικοποίησης του θέματος…


 


Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητή των Νοσοκομείων της Πέλλας Χρήστου Δόντσου, σχετικά με την κάλυψη της θέσης του πρώην διευθυντή Θανάση Οικονόμου (απεχώρησε λόγω σύνταξης) της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας. Αυτός ο θόρυβος μάλιστα, είχε προκληθεί στην τοπική κοινωνία από το καλοκαίρι, και όλοι ανέμεναν με αγωνία, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Όλοι ανέμεναν την αναπλήρωση και βασικοί υποψήφιοι ήταν ο χειρουργός Στάθης Ανδρεάδης και ο συνάδελφος του στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας Νίκος Σαπιδης.


ΠΟΙΌΣ ΕΠΙΛΈΧΤΗΚΕ


 Πριν από λίγες μέρες, η απόφαση ανακοινώθηκε στην διαύγεια, που δίνει το " οκ" στον Νίκο Σαπιδη. Και πάλι άρχισαν οι συζητήσεις μέσα και έξω από το Νοσοκομείο, σχετικά με το ερώτημα " γατί αυτός και όχι ο άλλος;" Τα " Νέα της Πέλλας" έψαξαν το θέμα και σήμερα απαντούν στο "γιατί;"


 ΤΑ ΠΡΟΣΌΝΤΑ


Σύμφωνα με την έρευνα, ο κ. Ανδρεάδης, είναι αρκετά παλιός, με αποτέλεσμα να ξεπερνά τον κ. Σαπιδη, κατά 3,5 χρόνια. Έφτανε όμως η παλαιότητα,ως προσόν, για να επιλέγει ο ίδιος; Διασταρωμενες πηγές είναι κάθετες σε αυτό. "Όχι δεν έφτανε!!" Και όλα αυτά γιατί ο κ. Σαπιδης, έχει διδακτορικό, που πήρε το 2010, από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Αυτό και μόνο θεωρείται προσόν σε σχέση με την χρονική θητεία. Να λοιπόν, γιατί προτιμήθηκε σε αυτή την θέση. Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ο κ. Σαπιδης, αποφασίστηκε να γίνει διευθυντής, θα αναφέρουμε ότι κάνουν λάθος. Η ανακοίνωση είναι σαφής " ο κ. Σαπιδης ορίστηκε προσωρινός επιστημονικά υπεύθυνος της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, μέχρι να αποφασιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, ποιός θα είναι ο συντονιστής διευθυντής της Κλινικής. Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉ ΤΗΣ ΈΔΕΣΣΑΣ Αξίζει να τονιστεί ότι η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, έχει ένα λαμπρό παρελθόν. Από εκεί έχουν περάσει ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της Χειρουργικής. Αναφέρουμε για παράδειγμα τον αείμνηστο Γιώργο Τανο, και τον Θωμά Χρυσιδη. Μέσα σε όλα τα άλλα, θα πούμε και κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, από το 1987, χορηγεί πλήρη ειδικότητα σε ειδικευόμενους γιατρούς!! Όπως αναφέρεται μάλιστα, είναι ίσως η μοναδική επαρχιακή κλινική που κάνει κάτι τέτοιο!


ΣΤΉΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤ.ΑΝΔΡΕΑΔΗ


Μεταξύ άλλων, που δηλώνουν την στήριξη τους στον κ. Ανδρεάδη, είναι η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιαδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας Πάνος Ζαρογουλιδης και το μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ Κική Παπαδάκη. Ας δούμε αναλυτικά τι έγραψαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ "


Ειδικά στο χώρο της υγείας πρέπει να επικρατεί, χωρίς καμία έκπτωση, η αξιοκρατία, η ικανότητα, η δικαιοσύνη, η ηθική, η εντιμότητα. Στο χώρο της υγείας το μόνο που μετρά είναι ο γιατρός να είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος! Δεν χωρούν πολιτικά και κομματικά παιχνίδια, προσωπικές αντιπαλότητες ή αντιπάθειες. Και ας μην ξεχνάμε ότι η αδικία πάντα επιστρέφεται και το δίκαιο πάντα υπερισχύει! Με τον Στάθη!!


" ΠΆΝΟΣ ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ


Η αξιοκρατία αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας, κινητοποιεί την κοινωνία και διαπλάθει ηθικά τους νεότερους. Το γεγονός ότι το σύστημα υγείας αιμορραγεί σταθερά τα τελευταία χρόνια χάνοντας καταξιωμένο, υψηλά καταρτισμένο και απολύτως αναγκαίο προσωπικό, είναι άκρως απογοητευτικό για το σύνολο της τοπκής κοινωνίας. Υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθιστώντας ελλιποβαρή την δημόσια υγεία αλλα και την δικαιοσύνη που θέλουμε να καλλιεργήσουμε μέσα από την ανταμοιβή όλων αυτών που αδέκαστα έχουν προσφέρει την ζωή τους για το κοινό καλό ! Στο νοσοκομείο της Έδεσσας η Χειρουργική κλινική είναι ακέφαλη από τα τέλη Ιούνη όταν ο τότε συντονιστής διευθυντής αποσύρθηκε λόγω συνταξιοδότησης. Ο επόμενος τη τάξει χειρούργος λόγω παλαιότητας, ιστορίας, κοινωνικής εισφοράς προς το συνολο του Ν Πέλλας είναι ο γνωστός σε όλους μας Σταθης Ανδρεάδης. Ο κ. Ανδρεάδης αποτελεί ένα διαμάντι για την τοπική επιστημονική κοινωνία κρατώντας ψηλά την ποιότητα χειρουργικών υπηρεσιών στον Νομό μας, με αυταπάρνηση διαρκή εμπλοκή από την συνεχή ετοιμότητα και κάλυψη της υπηρεσίας όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσοκομεία. Ενώ η θέση του διευθυντή του ανήκει δικαιωματικά, διακινούνται σενάρια εμβολισμού του, με απώτερο στόχο τον εκτοπισμό του από αυτήν !!!! Μια τετοια πραξη θα αποτελούσε μεγάλη αδικία, και τεραστιο σκάνδαλο απέναντι σε μια προσωπικότητα που δεν κοίταξε τίποτα λιγότερο από την υγεία των ασθενών του διαχρονικά κατα κοινή ομολογία! Κάτι τετοιο θα ήταν δημόσια προσβολή για την τοπική κοινωνία πέρα από χρώματα κόμματα προέλευση και εισόδημα Πράξτε το σωστό και δίκαιο !


" ΚΙΚΉ ΠΑΠΑΔΆΚΗ 🎯ΑΠΟ ΤΟ OPEN GOV και την ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην ΝΔ ΑΕ.


Παρέμβαση και στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας με κομματικές επιλογές στο κατά τα λοιπά κράτος των αρίστων-αρεστών. H κρίση για να είναι αντικειμενική, οφείλει να τεκμηριώνεται σε πολλές κατευθύνσεις. Δεν μπορεί να βασίζεται μόνο και αποκλειστικά σε άλλες ερμηνείες.


Η επιλογή ενός γιατρού στο ΕΣΥ και μάλιστα, σε θέση ευθύνης, οφείλει να συνοδεύεται από την θέληση, την αποτελεσματικότητα και την μακρά πορεία ενός γιατρού, που αποδεδειγμένα με την όλη στάση του, έχει στηρίξει διαχρονικά το πονεμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό που συνέβη, αδικεί κατάφωρα τον Χειρουργό του Νοσοκομείου Έδεσσας Στάθη Ανδρεάδη, που πέρα από την άριστη επιστημονική του κατάρτιση, έχει δώσει μαθήματα ανθρωπιάς. Τέτοιους γιατρούς χρειαζόμαστε.


 


 


 


. Η εφημερίδα δεν παίρνει θέση υπέρ ή κατά των δύο υποψηφίων. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτιστα, είναι η ομαλή λειτουργία της κλινικής προς όφελος και μόνο των ασθενών της και του κοινού που την εμπιστεύεται. Η θέση μας έπρεπε να γνωστοποιηθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει τόσο όσοι επιθυμούν να στηρίζουν τον κ. Σαπιδη, όσο και αυτών που επιθυμούν να στηρίζουν τον κ. Ανδρεάδη.


Η ΓΝΩΜΟΔΌΤΗΣΗ


Η εφημερίδα μας Άποψη Πέλλας αποκαλύπτει πως υπάρχει γνωμοδότηση ( για αυτό το θέμα) της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κας Έφης Ταμβισκου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γνωμοδότηση ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας Χρήστο Δόντσο. Πράγματι η κα Ταμβισκου, την συνέταξε και σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής: Καταρχήν, η Διευθύντρια, μελέτησε εμπεριστατωμένα, τους φακέλους των δύο γιατρών. Σύμφωνα πάντα με την πληροφόρηση μας, στην εισήγηση αναφέρεται ότι δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, σε ότι αφορά το προβάδισμα που έχει ο ένας έναντι του άλλου. Τα σημεία που ο ένας υπερτερεί του άλλου αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και έτσι ΔΕΝ μπορεί να εξαχθεί ασφαλές και αντικειμενικό συμπέρασμα, σε ότι αφορά το προβάδισμα που έχει ο ένας έναντι του άλλου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η εισήγηση της ιδίας, σχετικά με την επιλογή του ενός μπορεί να είναι και υποκειμενική, γι'αυτό και η κα. Ταμβισκου, παραπέμπει το θέμα στις αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων. Γι'αυτό τον λόγο και η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, παραπέμπει το θέμα στις αποφάσεις του κ. Δόντσου.


 ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ


Είναι ξεκάθαρο ότι η γνωμοδότηση κρατά μία ουδετερότητα, απέναντι στους ιατρούς, και παραπέμπει το θέμα στην απόφαση του κ. Δόντσου, ασχέτως αν η διευθύντρια μπορεί να έχει κάποια προτίμηση την οποία κρίνει ως υποκειμενική. Και ας μην διαφεύγει του γεγονότος, ότι η γνωμοδότηση δεν είναι απόφαση. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να υπάρχει μια τελεία, σε αυτό το θέμα, γιατί το θέμα είναι ξεκάθαρο. Πρωτεύει η συνέχιση της λαμπρής ιστορίας που έχει η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας. Τόσο ο κ. Σαπιδης, όσο και ο κ. Ανδρεάδης, αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους στην κλινική είναι αξιόλογοι γιατροί και ευχής έργον θα ήταν να συνεχίσουν να γράφουν με την σειρά τους την δική τους ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more