Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

K. Μητσοτάκης: Εκλογές με τον ισχύοντα νόμο…

 KALPH

• Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο θα διεξαχθούν οι εκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ. Το ζήτημα του εκλογικού νόμου, μετά και την προχθεσινή ομιλία του, ήταν εύλογα μία από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε χθες ο πρωθυπουργός.

«Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις» απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα αν σκέπτεται να προωθήσει άμεσα αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Δεν είμαι κωλοτούμπας. Εχω πει ότι κανόνες παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός δίνει bonus με πιο κλιμακωτό τρόπο και θέτει τον πήχη στο 37 με 38%. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι αλλάζω τον νόμο και κατεβάζω τον πήχη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Προτιμώ να αναλώσω το χρόνο μου να πείσω τους πολίτες γιατί στις μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να πετύχει μια ισχυρή κυβέρνηση μέσα από αυτοδύναμη ΝΔ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η μόνη περίπτωση που θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι «αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχτεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μια βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας και αποφασίσουμε από κοινού να τον αλλάξουμε». «Φαντάζομαι ότι θα ερωτηθεί και ο κ. Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, προεξοφλώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απορρίψει την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more