Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Το παρασκήνιο της εβδομάδας για την Πέλλα

 


 Άρχισαν πάλι οι επαφές ( πήγαινε- έλα το λέμε εμείς) των ανθρώπων που θέλουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και οι επαφές που γίνονται δεν είναι και λίγες... Αυτό οφείλουμε να το πούμε!!

*Για παράδειγμα, ο πρώην Δήμος Βεγορίτιδας. Από το 2010 μέχρι τώρα, πηγαίνει πολύς κόσμος προς τα εκεί, υποτίθεται για να κάνει μυστικές συναντήσεις. Τι να πρώτο θυμηθώ. Κάποιον φερόμενο υποψήφιο ως Δήμαρχο, που τον γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι στην Άρνισσα, λες και ήταν υποψήφιος γαμπρός και έψαχνε καμιά νύφη!!! Τώρα μαθαίνω ότι άλλος ένας ανεβοκατεβαίνει συχνά, για να κάνει επαφές. Όλους τους ξέρω, αλλά ονόματα δεν λέω. Αστους να χαίρονται, όσο νομίζουν ότι όλα αυτά που κάνουν είναι... μυστικά!!!

* Να πάμε τώρα και στην Έδεσσα. Υπάρχει μια καφετέρια μέσα στην πόλη, που θεωρείται " άντρο" συναντήσεων και επαφών. Τις προάλλες είχαμε μία συνάντηση 5 δημοτικών συμβούλων, από αντίθετες παρατάξεις. Ξέρετε γιατί τη. Θεωρώ περίεργη; Γιατί σε αυτήν συμμετείχε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, που το 2020 είχε δηλώσει ( ανεπίσημα) ότι το 2023 θα είναι υποψήφιος δήμαρχος!! Για τη. Ιστορία, στην συνάντηση συμμετείχαν δύο της παράταξης Τσεπκεντζη, δύο της παράταξης Ρυσαφη και ένας ανεξάρτητος. Μετά όπως γίνεται, οι του Τσεπκεντζη, πήγαν για φαγητό, μαζί με τον ανεξάρτητο!!! *Λοιπόν, έχω την εντύπωση ότι η συντευξη Λάκη Προκοπιδη, στα " Νέα της Πέλλας, ξεσήκωσε και τους άλλους υποψηφίους δημάρχους της Αλμωπίας, που πλέον κατηγορούν τον Δήμαρχο για το γεγονός ότι μέσα στην τριετία δεν έχει κάνει τίποτα. Θυμίζω ότι ότι ο κ. Προκοπιδης, είχε πει για τον κ. Μπάτση, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα θέματα της καθημερινότητας. Τώρα την σκυτάλη παίρνουν οι Μπίνος και Παρουτογλου. Μπορούσαν να λείπουν, ότι ο Λάκης ανάβει την φωτιά;

*Βρε μανία με αυτούς τους Συριζαιους, αυτούς ειδικά από την Πέλλα που βρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σώνει και καλά ότι προκλήθηκαν πλημμύρες στην Έδεσσα, πριν από δύο μήνες λόγω της ισχυρής νεροποντής και ότι μεταξύ αυτών, η " αιτία του κακού" ήταν το νέο Αντιπλημμυρικο που έγινε στην πόλη από την Αντιπεριφερεια Πέλλας. Κυριολεκτικά " ότι να ναι!!!" Δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε ότι το Αντιπλημμυρικό λειτούργησε άψογα, αυτό που χρειάζεται να πούμε στους Συριζαιους, είναι να ψάξουν να βρούν κανένα θέμα της προκοπής, γιατί αυτό έπαψε να πουλάει από την πρώτη στιγμή!!! * Εσείς το ξέρατε ότι το ροδάκινο και το κεράσι, δεν βρίσκονται στην ελίτ των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Τουλάχιστον αυτό μας λέει το γραφείο καινοτομίας της Περιφέρειας, το οποίο βάζει στις πρώτες θέσεις τα όστρακα, το μέλι, το ρύζι, τα αυγά κλπ. Εδώ κοντεύουν να μας "πνίξουν" αυτά τα δύο προϊόντα και αυτοί στην Θεσσαλονίκη τον χαβά τους!!! Επικαλούνται μάλιστα και την ΕΛΣΤΑΤ,με στοιχεία του...2018!!!.

*Ένα απλό ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζη. Αγαπητέ, καλά κάνετε και αγωνίζεσθαι για να μην πάει ο κόπος των αγροτών χαμένος και ζητάτε αποζημιώσεις, αλλά μήπως τυχόν υπερβαίνετε αρμοδιότητες; Το λέω αυτό, γιατί ως συνήθως αυτή είναι δουλειά των βουλευτών, από όσο ξέρω. Εκτός και αν τους ανταγωνίζεσται!!

* Αφού είπαμε για βουλευτές ας μην τους αφήσουμε παραπονεμένους!! Τις προάλλες πέρασε μια τροπολογία για να πληρωθούν αγρότες από τα Γιαννιτσά και έσπευσαν, ο καθένας για λογαριασμό του, να το ανακοινώσουν, θυμίζοντας τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις περί του " κατόπιν ενεργειών μου!!!" Έτσι έχουμε το εξής παραλόγο. Στις εκλογές όλοι με το κόμμα και μετά... χώρια!!! * Τον ακούσατε εκείνον τον Σκρεκα; Αυτόν που παριστάνει τον υπουργό ενέργειας; Τι είπε ο τύπος; Ότι έχουμε ενεργειακό πόλεμο με την Ρωσία!!!!! Κατά αυτόν, φταίει ο Πούτιν, που κλείνει τους αγωγούς και έχουμε ενεργειακή κρίση. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να παραβλέψει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε όπλα στους Ουκρανούς και ότι συμμετέχει στις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Ρωσία!!! Σκρεκα, ας μην πω καμμιά βαριά κουβέντα, γιατί θα μας κόψει η λογοκρισία!!!

 

*Πάμε τώρα στα Γιαννιτσά. Πρόσφατα ο Δήμαρχος έσπευσε να ανακοινώσει την κατασκευή 4 παιδικών χαρών. Τι το θέλε όμως... Βγήκε ο Στάθης ο Καστοριάδης, που θα διεκδικήσει τον Δήμο και πάλι και αναφέρει ότι οι 2 από τις 4 παιδικές χαρές είναι δώρο από τον ΤΑΠ, τον αγωγό φυσικού αερίου δηλαδή. Για να καταλάβω δηλαδή... Αυτό είναι καλό ή κακό για τον Δήμο Πέλλας; Αφού μπόρεσε και τα πήρε, μπράβο στον Δήμαρχο!! Άστοχη τελείως η τοποθέτηση αυτή αγαπητέ μου Στάθη, και φυσικά μπράβο και σε όλους σας που η οικονομική επιτροπή συναίνεσε για την αποδοχή. Όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, πολιτική δεν χωράει!!! *Επειδή πολλά ακούστηκαν, για πολιτικά παιχνίδια, σε ότι αφορά την θέση του προσωρινού επιστημονικά υπεύθυνου στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Έδεσσας, ένα έχω να σας πω. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Οι νεοδημοκρατες, με τους νεοδημοκρατες και οι ΠΑΣΟΚ οι με τους πασοκους. Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι, είναι τι υγεία θα προσφέρουν στον κόσμο που τους χρειάζεται. Και κάτι τελευταίο... Οι ανεμβολιαστοι υγειονομικοί παραμένουν εκτός νοσοκομείου 13 μήνες. Είδατε κανέναν από αυτούς που φωνάζουν τώρα να ξεσηκώνεται και να συμπαρίσταται σε αυτούς τους γιατρούς;

*Ποιό γνωστό τοπικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ετοιμάζεται για άλλους δρόμους; Ο ίδιος, βαθειά απογοητευμένος από αυτό το κόμμα, ετοιμάζει τις βαλίτσες του και πηγαίνει αλλού!! Σας το λέω αυτό, γιατί μου το έχει δηλώσει ο ίδιος. Τώρα πότε θα το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα. Όταν όμως γίνει, θυμηθείτε ότι κάποια στιγμή σας το είχα πει...


*12+1 μας κάνει 13! Ωραία μέχρι εδώ; Ας το δούμε τώρα αλλιώς. Πόσα χρόνια είναι Δήμαρχος ο κ. Γιάννου στην Έδεσσα; Φέτος είναι στα 12. Έρχεται λοιπόν, ο αντίπαλος του Γιάννης Τσεπκεντζης, και τον κατηγορεί για απραξία, σε ότι αφορά το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα για ένα θέμα της Παναγίτσας,με την απραξία να την ανάγει στα 13 χρόνια!!! Ουσιαστικά ο κ. Τσεπκεντζης, κατηγορεί και τον εαυτό του, αφού σε αυτό τον ένα χρόνο διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Δημάρχου Γιάννη Σοντρα!!! Με άλλα λόγια το έκαψε το... χαρτί

 

* Τι θα γίνει βρε παιδιά με αυτή την ακρίβεια; Κάθε μέρα και καινούργιες τιμές. Και μάλιστα ανεξέλεγκτα. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει. Για πέστε μου, έχετε δεί κανένα συνεργείο ελέγχου στην αγορά; Έχετε δει να μπαίνει πλαφόν κέρδους στις τιμές; Είδατε να κατεβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης στον ΦΠΑ του 6%; Αντίθετα αυτό που βλέπουμε, είναι να γίνεται μία επιδοματικη πολιτική. Και από πάνω, αυτοί που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν, να μας φοβεριζουν κιόλας; Μία χαρά το πάμε στο ελλαδισταν και χωρίς διαμαρτυρίες!!! * Πάει ο Σεπτέμβρης, έφτασε και ο Οκτώβρης και πιάνουμε χειμώνα σιγά σιγά. Σύντροφοι, έτσι όπως πάει, θα ακυρώσουμε το " κρύο καιρός για δύο" και θα το κάνουμε " καιρός για όσους χωράνε μέσα στο πάπλωμα!!!" Τα ξαναλέμε!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more