Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στο πλευρό της κοινωνίας και τους επόμενους δύσκολους μήνες!

MHTSOTAKHS DEEP 16 10 22

 Πυρήνες του συνθήματός μας: Συνέπεια, Συνέχεια, Σταθερότητα

- Πρωθυπουργική αναφορά για την Πέλλα και την επίσκεψη... 

 Στη σύνοδο των Προέδρων των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων της Ν.Δ. μίλησε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023. Αναλογιζόμενος βέβαια την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση που βιώνει ολόκληρη η Ευρώπη, κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και τους επόμενους δύσκολους μήνες. «Θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβα στη Θεσσαλονίκη, όταν περιέγραψα τον οδικό χάρτη τον οποίον πρέπει να διαβούμε από τώρα μέχρι τις εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δύσκολη συγκυρία 

Όσον αφορά την σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε κάτι το οποίο φάνταζε αδιανόητο πριν από ένα χρόνο: έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, με πρωτοφανείς επιπτώσεις ως προς την έκρηξη του παγκόσμιου πληθωρισμού. Και βέβαια μια μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και όσο αποτελεσματικότερα μπορούμε και έχουμε τους πόρους να το κάνουμε, ακριβώς επειδή η οικονομία μας αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από αυτό το οποίο και εμείς εκτιμούσαμε.

»… Μπορούμε και στηρίζουμε σήμερα την κοινωνία επειδή η ανάπτυξη είναι υψηλή, επειδή έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους».

Συστηματική παρέμβαση 

Αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο άνοιξε στο 1,30 ευρώ, σημείωσε ότι αυτό συνέβη «γιατί υπήρξε μια συστηματική δουλειά και συστηματική παρέμβαση από την κυβέρνηση και απόφαση να επιδοτήσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης, έτσι ώστε να συγκρατήσουμε το κόστος της θέρμανσης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτό, βέβαια, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι διαθέτουμε 300 εκατ. συμπληρωματικά για το επίδομα θέρμανσης, για εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία το δικαιούνται, με προφανώς μεγαλύτερη έμφαση στην βόρεια Ελλάδα, στα υψηλότερα υψόμετρα, εκεί που ξέρουμε ότι οι ανάγκες της θέρμανσης είναι μεγαλύτερες». 

Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι αυτή που θα υλοποιήσει αυξήσεις στους συνταξιούχους από 1/1/2023. «Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καταργήσουμε οριστικά την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Εμείς είμαστε αυτοί που εξασφαλίσαμε τους δημοσιονομικούς πόρους για να μπορέσουμε να δώσουμε 250 ευρώ με πολύ πιο διευρυμένα κριτήρια στους συμπολίτες μας οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη τα Χριστούγεννα, για να τα βγάλουν πέρα με αυτόν τον πληθωρισμό...», τόνισε. 

Απαιτείται «σταθερότητα»

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «εάν κάτι αναζητούν οι πολίτες, σήμερα, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς -όπου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα- είναι αυτές οι τρεις λέξεις που αποτέλεσαν τον πυρήνα του συνθήματός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης: Συνέπεια, Συνέχεια και Σταθερότητα. 

»Σταθερότητα για να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις. Μια κυβέρνηση, η οποία έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την πολιτική της για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Αλλά και μία κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται μόνο στις μεγάλες οριζόντιες εθνικές πολιτικές, αλλά φροντίζει να αναδείξει τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Έτσι ώστε να μπορούμε να σκύβουμε πάνω σε όλα τα τοπικά και τα περιφερειακά προβλήματα και να δίνουμε λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντικές, μπορεί ενδεχομένως ακόμα πιο σημαντικές, σε τοπικό επίπεδο…».

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς και ανταποκρίνονται σε αυτό, να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται με τα κομματικά στελέχη.

«Και εγώ -πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης- όταν περιοδεύω στη χώρα πάντα φροντίζω όχι απλά να βρίσκω χρόνο να συζητώ με τις τοπικές οργανώσεις, αλλά σκύβουμε πάνω στα τοπικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις, συνεργαζόμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Δημάρχους, με Περιφέρειες. Δεν υπάρχουν χρώματα στα τοπικά προβλήματα. Και γι’ αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα στο τέλος της τετραετίας να επιδείξουμε ένα έργο το οποίο δε θα είναι απλά οριζόντιο σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα μπορούμε να πούμε ότι ναι, έχουμε δρομολογήσει τα περισσότερα έργα που δρομολόγησε ποτέ κυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Με τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», παραδείγματος χάρη, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε Δήμους να τρέξουν μία σειρά από έργα και να επιλύσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, με σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας τα οποία είχαν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας». 

Καμπανάκι Μητσοτάκη…

Απευθυνόμενος σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. ανέφερε πως «υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας».

Η αναφορά στην Πέλλα 

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πέρασμα του από την Πέλλα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

Ξέρετε, για εμένα, όταν πηγαίνω περιοδείες είναι μια ανακούφιση, είναι μια αίσθηση σιγουριάς να γνωρίζω ότι η προετοιμασία έχει γίνει σωστά. Ότι τα κομματικά μας στελέχη έχουν κάνει την κινητοποίηση που πρέπει και ότι το κόμμα την κρίσιμη στιγμή -και η πιο κρίσιμη μάχη είναι πάντα η μάχη της κάλπης- θα είναι εκεί. Θα είναι μπροστάρης, θα βάλει πλάτη, θα κάνει τα εύκολα, θα κάνει τα δύσκολα και τελικά το κόμμα είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη.

Και να κλείσω με αυτό, γιατί πραγματικά το βρήκα συγκινητικό και νομίζω και για εμένα πάρα πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό. Στην τελευταία περιοδεία την οποία κάναμε στην Πέλλα, παραδόξως -συνήθως δεν το κάνουμε, τηρούμε τα προγράμματά μας με αρκετή συνέπεια- καθυστερήσαμε γιατί είχαμε μια πολύ εκτεταμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Και όταν φτάσαμε στην Έδεσσα στο μαγαζί, στους «Καταρράκτες», που είχαμε ζητήσει από τους φίλους Νεοδημοκράτες να έρθουν, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, είχα αυτή τη μεγάλη αγωνία. Λέω «ο κόσμος θα έχει φύγει, να πάω τουλάχιστον να δω όποιους μπορώ να βρω». Και όμως το μαγαζί ήταν γεμάτο, οι Νεοδημοκράτες περίμεναν μιάμιση ώρα και αυτό κάτι λέει για το κόμμα μας, για την οργανωτική του υποδομή αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αυτή την πολύ στενή σχέση που πιστεύω ότι έχουμε αναπτύξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more