Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ν.Δ.: Έμφαση στη Πέλλα

Ν.Δ.: Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα

Συνομιλία με τους εργαζομένους επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων είχε ο κ. Μητσοτάκης. 

Η Ν.Δ. θέλει να ανακόψει τη δυναμική που εμφανίζει η Ελλ. Λύση του Βελόπουλου


Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εδεσσα και στα Γιαννιτσά, καθώς όλοι οι νομοί της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να μπουν εντατικά στο προεκλογικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού έως την ερχόμενη άνοιξη, διότι, όπως δείχνουν όλες οι δημοσιοποιημένες και μη μετρήσεις, το κυβερνών κόμμα δέχεται έντονη πίεση στη Μακεδονία και ειδικότερα στην Πέλλα από το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Πληροφορίες μάλιστα λένε πως υπάρχουν νομοί που η Ελληνική Λύση πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό, λαμβάνοντας όλη τη φθορά της κυβέρνησης που δεν καταφέρνει να την εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις παραμένει στα ίδια ποσοστά με το 2019 ή ακόμη και χαμηλότερα. Θυμίζουμε ότι το 2019 στις Βουλευτικές εκλογές στην Πέλλα  έλαβε 10.000 ψήφους περισσοτερους από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ κατέγραψε 42,29%. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έχασε 3.000 σταυρούς και κατέγραψε 28,5% ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κατέγραψε 5,6%. Θυμίζουμε ότι η Πέλλα βρέθηκε στην 9 καλύτερη θέση αναφορικά με ποσοστά της  Ελληνικής Λύσης πανελλαδικά.  

Για το κυβερνών κόμμα αποτελεί κρίσιμο στοίχημα στις επερχόμενες εκλογές να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά που έλαβε στην αναμέτρηση του 2019.

Η Πέλλα άλλωστε είναι μία γεωγραφική περιοχή με τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως έχει φανεί σε μια σειρά θεμάτων, καθώς είχε μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων την περίοδο της πανδημίας, αλλά και με αρκετά μεγάλα ποσοστά ρωσοφιλίας. Εξ ου και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ώστε να κρατήσει τα παραδοσιακά υψηλά ποσοστά της στην περιοχή. Ταυτόχρονα, ο «δύσκολος χειμώνας», όπως χαρακτηρίζεται ο φετινός από όλους, σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει ήδη κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Συνεπώς τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των ορεινών περιοχών αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ν.Δ.: Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα-1Το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ο οποίος αναδεικνύεται με έργα και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την περιοχή και στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα, στον χώρο του αρχαίου ανακτόρου Πέλλας έχουν δρομολογηθεί έργα και παρεμβάσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που αναβαθμίζουν σημαντικά τις υποδομές με διαδρομές ΑμεΑ, νέο εκδοτήριο, νέα είσοδο, νέους χώρους υγιεινής, ανάδειξη της αρχαίας παλαίστρας και της αρχαίας κολυμβητικής δεξαμενής. Ο πρωθυπουργός προήδρευσε και σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Εδεσσας, όπου δεσμεύτηκε για μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τον νομό, όπως η ένταξη του φράγματος του Αλμωπαίου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και των αρδευτικών στο Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με ΣΔΙΤ, ενώ δεσμεύτηκε και για την ένταξη του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και του μεγάλου έργου ύδρευσης για τον Δήμο Εδεσσας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι αγρότες

Ο πρωθυπουργός είχε αργότερα συνομιλία με αγρότες, στους οποίους είπε ότι «ασχολούμαστε με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και εδώ είμαστε για να λύσουμε και άλλες εκκρεμότητες», συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε». Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο «Αφοί Σέξτου – Εξφρούτ Α.Ε.», μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε τη διαδικασία διαλογής και συσκευασίας προϊόντων, τονίζοντας πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί να στραφεί προς τις εξαγωγές και να μεγαλώσει μέσα από την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more