Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Τι γύρευε στην Αλμωπία ο έκπτωτος Πρίγκιπας Νικόλαος;


 Στην Αριδαία βρέθηκε ο Νικόλαος, γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Αφορμή για την επίσκεψή του στην Αλμωπία, στάθηκαν οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας AXION HELLAS, της οποίας είναι συνιδρυτής και μέλος.

Ο Νικόλαος έδωσε το παρόν στην ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου, ενώ απεύθυνε και χαιρετισμό με την ιδιότητά του ως μέλος της AXION HELLAS η οποία, μαζί με το Δήμο Αλμωπίας, διοργάνωσε την εκδήλωση. Ο ίδιος μάλιστα έκανε επαφές και στα χωριά της Αλμωπίας όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις και συναντήθηκε με αρκετούς πολίτες όπου και συνομίλησε. 

Ο εθελοντισμός μπορεί να αποτελεί την φόρμουλα όχι μόνο για ανιδιοτελή προσφορά αλλά και για ευτυχία. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του “Harvard Health”, οι εθελοντές δεν νοιώθουν μόνο την χαρά του αλτρουισμού αλλά γενικότερα είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς στη ζωή τους, ενώ ζουν και περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα δε με τους συγγραφείς του άρθρου, ο εθελοντισμός συσχετίζεται με μείωση της κατάθλιψης, καλύτερη σωματική υγεία ( λιγότερη υπέρταση και σπανιότερα κατάγματα ) παρόλο που οι εθελοντές μπορεί κάποιες φορές να καταπονούνται και οι ίδιοι σωματικά.

Αυτό συνέβη και με τη γνωστή πλέον για το έργο της, μη κερδοσκοπική οργάνωση Αxion Hellas που επισκέφτηκε πρόσφατα την Αλμωπία. 

Όταν πρωτοέγινε γνωστός στο ευρύ κοινό -το ελληνικό εννοώ- ο πρίγκιπας Νικόλαος (once prince, always prince), αποθεώθηκε.

Με ευγενική κι 100% ελληνική φυσιογνωμία, πιο προσιτός στον κόσμο καθότι και πιο κοινωνικός απ' τον μεγαλύτερο αδελφό του, Παύλο, ήταν ο πρίγκιπας που πολλές θα ήθελαν για σύζυγο. Άλλες για... συνεντευξιαζόμενο, αδελφό ή κολλητό.

Το βέβαιο είναι πως ήταν ο prince charming (κυριολεκτικά, στην προκειμένη) της Ελλάδας και ένας απ' τους πιο γοητευτικούς και περιζήτητους singles στην Ευρώπη. Ο πιο δημοφιλής της μεγάλης φαμίλιας των Γλίξμπουργκ και εκείνος που ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε, εφόσον έπαιρνε επ' ώμου το θέμα, για επόμενο βασιλιά της χώρας.  

Εξώφυλλα στο Esquire, φωτογραφήσεις λες και ήταν ο Έλληνας Beckham, συνεντεύξεις, όλα ήταν στο μενού του. Με μέτρο βέβαια γιατί τον συνόδευε -όπως, εξάλλου, πάντα- το πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο των γαλαζοαίματων που δεν επιτρέπει κονβόι δημοσίων εμφανίσεων. Ουχί και συνεντεύξεων.

Ο Νικόλαος γιορτάζει σήμερα και, ως συνήθως κάθε χρόνο, η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, θα ποστάρει κάποιες λήψεις τους ή απλώς μία δική του στο Instagram.  Το ποστ θα αναπαραχθεί και ακόμα μια φορά θα συζητηθούν οι Greek royals - κι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο ν' αποκαλούνται Έλληνες. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Who is who 

Γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969, στην κλινική Villa Claudia στη Ρώμη. Εκεί, δε, είχε καταφύγει ο Κωνσταντίνος Β' με την οικογένειά του, μετά την απόπειρά του να εκδιώξει τους πραξικοπηματίες από την Ελλάδα. Βαπτίστηκε ορθόδοξος με νονές τις θείες του, Σοφία, βασίλισσα της Ισπανίας και Ειρήνη, πριγκίπισσα της Ελλάδας και τα δεύτερα ξαδέλφια του.  Tη Μαργαρίτα, πριγκίπισσα της Ρουμανίας και τον Αλέξανδρο, διάδοχο της Γιουγκοσλαβίας. Φοίτησε κατά τα έτη 1980-1986 στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου, που μάλιστα ιδρύθηκε από τους γονείς του.

Το '73, όταν ήταν τεσσάρων ετών, η ελληνική βασιλική οικογένεια μετακόμισε στην Κοπεγχάγη για 9 μήνες. Ζούσαν στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ – σπίτι των παιδικών χρόνων της βασίλισσας Άννας- Μαρίας και το '75  μετακόμισαν στο Λονδίνο. Τα πρώτα 6 χρόνια της σχολικής του εκπαίδευσης έγιναν στο σπίτι από τον καθηγητή Γιάννη Κανελλόπουλο, μαζί με τα αδέλφια του, διάδοχο Παύλο και πριγκίπισσα Αλεξία. Κατά τα έτη 1986-1987 φοίτησε στο Κολέγιο Collingham, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Σπούδασε κατά τα έτη 1988-1993 στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ και έλαβε Πτυχίο Bachelor's στις Διεθνείς Σχέσεις.

Τη στρατιωτική του θητεία εκπλήρωσε το 1990 στην Βρετανική Ναυτική Υπηρεσία (Royal Marines). Κατά διαστήματα, εργάστηκε στο Metromedia στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει διατελέσει και δημοσιογράφος, στο Fox News επίσης στην Νέα Υόρκη. Ακόμα, στο NatWest Markets Foreign Exchange Options στο Λονδίνο και από το 1998 εργάζεται στο προσωπικό γραφείο του πρώην Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β΄.

Ο γάμος, η Αθήνα και η Τατιάνα 

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 αρραβωνιάστηκε την Τατιάνα του και σε λιγότερο από ένα χρόνο, στις 25 Αυγούστου του 2010, παντρεύτηκαν σε μια μεγαλόπρεπη, όπως άρμοζε στην περίσταση, τελετή στο ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. 

 

Από το φθινόπωρο του 2013 ο Νικόλαος με την Τατιάνα και τα παιδιά τους μένουν μόνιμα στην Αθήνα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει με αυτή την πεποίθηση. Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αισθάνομαι Έλληνας και είμαι Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν την Ελλάδα», έχει δηλώσει.

Το φθινόπωρο που μας πέρασε και καθώς η Τατιάνα είχε να ποστάρει καιρό κοινές της λήψεις με τον άντρα της, ακολούθησε κύμα παραφιλολογίας. Πολλοί τότε διέδιδαν πως το ζευγάρι ήταν στα χωρίσματα. Όμως, τους διέψευσαν σύντομα με την κοινή τους παρουσία στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Νικόλαου Γλίξμπουργκ. Η έκθεση φωτογραφίας του γιου του τέως (σ.σ. βασιλιά Κωνσταντίνου), με τον τον τίτλο «Aegean Desert», τράβηξε πλήθος κόσμου και το ζευγάρι -εννοείται- έδωσε το «παρών». Λαμπεροί και ευδιάθετοι και μόνο με τα βλέμματα που αντάλλαζαν, έδωσαν στους πάντες να καταλάβουν πως οι φήμες περί προβλημάτων ή/και ρήξης (υπήρχαν και τέτοιες, διάσπαρτες) ήταν απλά φήμες.

Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, την Αλεξία και τον Παύλο και δύο μικρότερα, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο. Είναι ομώνυμος με τον θείο του πάππου του Παύλου, τον Νικόλαο πρίγκιπα της Ελλάδας. ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Κωνσταντίνου Β΄. Η Τατιάνα είναι 7η απόγονος του Γουλιέλμου Β΄ εκλέκτορα της Έσσης.

Διακρίσεις

Πρωτοβουλίες

  • Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Knightsbridge Schools International, που συστάθηκε το 2008 με σκοπό να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο διεθνών σχολείων ανά τον κόσμο.
  • Επίσης, είναι μέλος του προεδρείου του Ιδρύματος Άννα-Μαρία, που δημιουργήθηκε για τη βοήθεια θυμάτων από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί και πλημμύρες στην Ελλάδα.
  • Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία +πλεύση (σύμπλευση). Εταιρεία αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, που αποσκοπεί στην υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών. 

Motto 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει με αυτή την πεποίθηση. Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αισθάνομαι Έλληνας και είμαι Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν την Ελλάδα».

Tip

 

Όντας λάτρης της φωτογραφίας σε όλη του τη ζωή, ο πρίγκιπας Νικόλαος αφοσιώθηκε παράλληλα σε αυτήν από το 2013. Το Νοέμβριο του 2015 εξέθεσε τα έργα του για πρώτη φορά στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο ενώ το Μάρτιο του 2016 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση The New York Times «Art for Tomorrow» στη Ντόχα του Κατάρ και τον Ιούνιο του 2018 ταξίδευσε τις ομορφιές της Ελλάδος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του στην μακρινή Αυστραλία στην έκθεση με τίτλο: «Phos: A Journey of Light» που φιλοξενήθηκε στο″Hellenic Museum″ της Μελβούρνης.

Tip για την Τατιάνα

Εργαζόταν στο τμήμα δημοσίων σχέσεων ως οργανώτρια εκδηλώσεων για τη σχεδιάστρια μόδας -και γαλαζαοαίματης, να σου επισημάνω εδώ- Diane Von Furstenberg. Μάλιστα, παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με τον γάμο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more