Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Κεραυνοί και μαύρα σύννεφα πάνω από μια γιορτή αθλητισμού

 


Συνεχίζουν οι κεραυνοί μεταξύ Καστερίδη και Καραφυλλιά.


Η ιστορία δεν τελείωσε από τι φάνηκε στις δηλώσεις τις χθεσινές. Συνεχίζεται και σήμερα.


Με θέμα την εκκίνηση στην κατηγορία των παιδιών στον Δρόμο Θυσίας, μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας-Περιβάλλοντος Ανδρέα Καραφυλλιά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθη Καστερίδη, για την οποία διαβάσατατε σε προηγούμενο άρθρο στο meapopsi.gr. Ο μεν Αντιδήμαρχος κατηγορεί τον Καστερίδη για ανεύθυνη πρωτοβουλία να δώσει εκκίνηση στα παιδιά χωρίς να έχει λάβει την άδεια από την αρμόδια. Σε αυτό ο κ. Καστερίδης απάντησε στην τελευταία ανάρτηση σήμερα που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από πλευράς Αντιδημάρχου, συνεχίζοντας τον πρώτο διάλογο που έγινε διαδικτυακά.

Βέβαια επί του θέματος δεν σχολίασε κάτι παρα μόνο οτι "τα αθλητικά τα αφήνει καλύτερα σε αυτόν"  και η κουβέντα αποπροσανατολίστηκε σε φωτογραφίες από το Οικολογικό Πάρκο Κρύας Βρύσης και την "κατάσταση την οποία βρίσκεται" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν ο χρόνος ενός αντιδημάρχου είναι περιορισμένος, αν δεν προλαβαίνει, τότε ας πάει να μαζέψει τα βαμβάκια του. Είναι πιο έντιμο αυτό, παρά η δικαιολογία για την άθλια εικόνα από άποψη καθαριότητας και πράσινου σε όλη την έκταση του δήμου Πέλλας. Από την άλλη δεν ήξερα βέβαια ότι το «συνταξιούχος» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι, εφόσον υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και ως υπάλληλος και ως σύμβουλος και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς πολιτικούς άρχοντες. Δεν σκοπεύω να αποδείξω σε κανέναν, αν ξέρω να διαβάζω και φυσικά αν ξέρω να γράφω… Φανταστείτε ότι η μελέτη για την εφαρμογή του νόμου ώστε ο Δήμος Πέλλας να γίνει "καλλικρατικός" συντάχθηκε εξολοκλήρου από εμένα ως Γενικός Διευθυντής του τότε δήμου Γιαννιτσών.

Έχω όμως και σημαντική μνήμη και γνωρίζω πολύ καλά τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στους πολίτες του, ένας εκλεγμένος σύμβουλος, αντιδήμαρχος και φυσικά δήμαρχος. Αφήνω λοιπόν τα αθλητικά σε εσάς που τα γνωρίζετε καλύτερα και πάω στο περιβάλλον που σε όλο τον δήμο είναι γεμάτο σκουπίδια και κάποιες φορές επικίνδυνο για την δημόσια υγεία…

Οι φωτογραφίες όσο κι αν τρομάζουν, ανήκουν στην ενότητα της Κρύας Βρύσης και στο κάποτε όμορφο Οικολογικό της Πάρκο. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι ακόμη μια απαράδεκτη κατάσταση που για 10 χρόνια στην κυριολεξία λιμνάζει!!! Γιατί αυτό που φαίνεται ως γρασίδι είναι νερό!!! Δηλαδή πράσινο έλος…

Θα μπορούσε φυσικά να γίνει τουριστική ατραξιόν, αλλά δεν έχουμε τουριστικό οδηγό. Περιμένουμε την έκδοσή του εδώ και 10 χρόνια. Ίσως έχει κολλήσει στην μετάφραση!!!

Προβάλουμε λοιπόν ακόμη ένα έργο σας κι ελπίζουμε, όπως βάψατε το Πολύκεντρο και το φέρατε θέμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθαρίσατε το Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών μετά από τις αναρτήσεις μας, να δείτε τι γίνεται πέρα από τον όμορφο κάμπο των Γιαννιτσών με τις βαμβακιές. Δώστε επιτέλους την εκκίνηση να γίνει κάτι σε αυτό τον τόπο κ. Καραφυλλιά".

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από πλευράς του κ. Καραφυλλιά, ο οποίος ανέφερε:

«Κύριε Καστερίδη, όταν γράφετε “αφήνω τα αθλητικά σε εσάς που τα γνωρίζετε καλύτερα”, καλό είναι να ξέρετε ότι όταν μια ανάρτηση αναφέρεται στην ασφάλεια μικρών παιδιών σε έναν αγώνα δρόμου, το θέμα δεν είναι αθλητικό. Τελεία και παύλα».

Το θέμα δεν φαίνεται να τελειώνει τόσο εύκολα μιας που έχουν αρχίσει να ξετυλίγονται διάφορα ζητήματα, μένει να δούμε πως θα καταλήξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more