Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Μηδενικό το ενδιαφέρον για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης


PETRELAIO MANIKA

l Η έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε , ωστόσο οι περισσότεροι πρατηριούχοι και σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών κρατούν στάση αναμονής. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις η τιμή στο νομό Πέλλας τις πρώτες τουλάχιστον ημέρες θα βρίσκεται κοντά ή και λίγο πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο.   

Η χθεσινή πάντως «ευχάριστη» είδηση – λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα- προήλθε από τα πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) που τώρα έχουν μετονομαστεί σε HELLENIQ ENERGY που ανακοίνωσαν μέχρι τέλος Οκτωβρίου έκπτωση 6 λεπτών ανά λίτρο, που με τον ΦΠΑ ανεβαίνει στα 7,5 λεπτά στην τιμή διυλιστηρίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές. Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει και το έτερο ελληνικό διυλιστήριο της MOTOR OIL. 

Η έκπτωση  που ανακοινώθηκε από την  HELLENIQ ENERGY είναι πλέον της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών ευρώ. Η  ίδια εταιρεία προκειμένου  να δώσει ώθηση στους καταναλωτές  για να προβούν σε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης προχώρησε και σε δύο ακόμη «προσφορές». Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι  θα υπάρχει ειδική προσφορά από την ΕΚΟ για τους καταναλωτές που επιλέγουν να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης απευθείας από αυτή που περιλαμβάνει:

-έκπτωση 5% στη τελική τιμή (η προσφορά ισχύει έως 21 Νοεμβρίου 2022)

- δυνατότητα πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης με έως και 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες Ελληνικών Τραπεζών για όλη την περίοδο της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης 

Με βάση τα παραπάνω, υπογραμμίζει η Εταιρεία οι καταναλωτές από χθες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την ΕΚΟ στην τιμή των 1,312€ με ΦΠΑ ανά λίτρο. Τιμή βέβαια που μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα των διεθνών τιμών και την ισοτιμία δολαρίου σε ευρώ. 

 Την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της HELLENIQ ENERGY εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η οποία «στηρίζει έμπρακτα τους καταναλωτές». Η Ομοσπονδία χαιρετίζει επίσης και τη βούληση της MOTOR OIL να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. «Συγχαίρουμε τους δύο ομίλους για τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Οι κοινωνικές δράσεις εκφράζουν το αίσθημα αλληλεγγύης και οικονομικής συνεισφοράς προς τους πολίτες, αλλά παράλληλα μεταλαμπαδεύουν και την σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στη σημερινή πραγματικότητα», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more