Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Το ενεργειακό κόστος «παγώνει» τη λειτουργία ξενοδοχείων το χειμώνα στα Λουτρά Πόζαρ και τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο






Προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα οι ξενοδόχοι της Πέλλας και συγκεκριμένα στις περιοχές των Λουτρών Πόζαρ και του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου . 

 

Μείωση των τουριστικών ροών και εκρηκτικές αυξήσεις στην ενέργεια βάζουν στην εξίσωση το κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων για τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς δεν είναι εφικτή η λειτουργία τους.


 

Λουκέτο το χειμώνα – Χιλιάδες ευρώ τα έξοδα
Ήδη η έλλειψη ενδιαφέροντος για κρατήσεις το προσεχές διάστημα και τα έξοδα που συνεχίζουν αμείωτα να «τρέχουν», έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην επιλογή να κρατήσουν κλειστές τις μονάδες του κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πολλά ξενοδοχεία σίγουρα δε θα δουλέψουν το χειμώνα. 

Κάποια θα μείνουν κλειστά με την ευκαιρία για ανακαίνιση ή θα περιορίσουν τη λειτουργία τους σε ένα, δύο ορόφους. Η απόφαση αυτή μοιάζει λογική μπροστά στο τεράστιο ενεργειακό κόστος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ λογαριασμούς.  40.000 ευρώ για το ρεύμα σε πολλές περιπτώσεις. Δεν ξέρω πόσοι θα ανταποκριθούν σε αυτό το χρέος που θα συσσωρευτεί», τονίζει ξενοδόχος από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more