Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ανάπτυξη


Θετικοί θα είναι και το 2023 οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα, με την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου να εκτιμά ότι η ερχόμενη χρονιά δεν θα είναι ύφεσης για τη χώρα. Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα προκύπτουν κλυδωνισμοί από την αβεβαιότητα, που χτυπά με σφοδρότητα την Ευρώπη, αλλά και από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί. Ανάπτυξη, ωστόσο, και ισχυρή οικονομία σημαίνουν και βιωσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με αντιμετώπιση της ακριβείας και των ανατιμήσεων, αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς. Το στοίχημα είναι δεδομένο για την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, το οποίο καλούνται προς όφελος όλων να το κερδίσουν.


Ανακατατάξεις



Κορυφώνονται οι διεργασίες στα κόμματα για τις εθνικές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν την ερχόμενη χρονιά με διαφορά λίγων μόλις μηνών. Οι διεργασίες έχουν να κάνουν και με ανακατατάξεις, καθώς αρκετά κόμματα προτίθενται να ρίξουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών πρωτοκλασάτα στελέχη τους, κυρίως στους μεγάλους Δήμους. Νυν και πρώην βουλευτές βολιδοσκοπούνται ήδη από τις αντίστοιχες ηγεσίες, προκειμένου να αφήσουν την κεντρική πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφιοι σε Δήμους ή Περιφέρειες, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί πολιτικά ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει της μάχης, που θα δοθεί στην κάλπη. Το ζητούμενο είναι αν οι κινήσεις θα περιοριστούν μόνο στους μεγάλους Δήμους ή θα αγγίξουν και την περιφέρεια…


Ανάσες



Είναι εξαιρετικά απίθανο να μην προκληθούν επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, που καταφθάνει αγριεμένος. Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, περιορίζουν τις αγορές στα απολύτως απαραίτητα και αναγκαία, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Ωστόσο, οι ανάσες, όχι βαθιές, αλλά σίγουρα σημαντικές, δίνονται με το καλάθι του νοικοκυριού, την επιταγή ακρίβειας και το επίδομα θέρμανσης, μεταξύ άλλων, με τα ποσά να πιστώνονται στους δικαιούχους πριν από τις γιορτές. Σε κάθε περίπτωση, νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν, αλλά στη δύσκολη και κρίσιμη για όλους τούτη συγκυρία απαιτείται και η κυβέρνηση να προσπαθήσει περισσότερο, έχοντας τη συνεργασία και τη συναίνεση των αντιπολιτεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more